logo
TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Ţara cu un singur gras
Țara cu un singur gras Țara cu un singur gras
Adelin Petrişor

Adelin Petrișor își confirmă statutul de cel mai cunoscut jurnalist de război cu acest nou jurnal de călătorie. Deși țara în care călătorește nu e una aflată în conflict deschis, Coreea de Nord rămâne una dintre cele mai dificile și periculoase zone de pe planetă pentru un jurnalist occidental, fie el și din România. Coreea de Nord uimește și astăzi prin perioada lungă de existență a regimului dictatorial militar, prin cenzura maximă aplicată în interiorul granițelor, dar și prin condițiile de subzistență și mizerie impuse unui popor ce nu reușește să se opună. Sau nu poate. Adelin Petrișor descrie cu umor, empatie și cu o răbdare aproape didactică, vizita sa de câteva zile, greu obținută, dar și greu de transformat în reportaj obiectiv. Volumul se citește rapid, aproape fără a fi lăsat din mână. Mici anecdote, mici priviri aruncate în culisele acestui regim politic, scurtele note de călătorie sunt condimentate cu propaganda exaltantă și exagerată făcută de ghidul oficial desemnat ziaristului român, dar și cu imaginile pompoase ale clădirilor administrației partidului.

O carte recomandată pasionaților de istorie contemporană, dar și celor curioși să vadă cum ar fi arătat o posibilă Românie comunistă astăzi.

Comentarii

comments powered by Disqus

ARTICOLE SIMILARE

Stalin Stalin Stalin Paul Johnson
Cum poate fi o biografie care conține pe prima pagină următoarea frază? „Stalin...
Casa veselă Casa veselă. O tragicomedie de familie Casa veselă. O tragicomedie de familie Alison Bechdel
Fără discuție, Casa veselă  e romanul grafic al anului 2016, și aici mă refer...
Fugarii. Evadări din închisori și lagăre în secolul XX Fugarii. Evadări din închisori și lagăre în secolul XX Fugarii. Evadări din închisori și lagăre în secolul XX Ruxandra Cesereanu
Ruxandra Cesereanu revine pe piața editorială cu un nou volum dedicat spațiului...
București, Bulevardul Dacia 77 Bucureşti, bulevardul Dacia 77 Bucureşti, bulevardul Dacia 77 Richard Edwards
Cu siguranță că o întrebare firească e de ce recomand o carte a cărei temă e...
Cazemata Cazemata Cazemata Tudor Ganea
O surpriză foarte plăcută debutul lui Tudor Ganea în proză. Cazemata, roman...