Tabăra

Gabriela Macsim
Gabriela Macsim 26 Octombrie, 2015
98

„Tabăra” este un roman plin de aventuri, dar diferit de tot ce am citit până acum în materie de cărți pentru copii. Cartea este premiată cu medalia Newbery și pe bună dreptate, fiind o carte originală și foarte captivantă.

Stanley Yelnats este acuzat pe nedrept că ar fi furat o pereche de adidași, și nu orice pereche, ci una ce urma să fie vândută de către o vedetă a sportului  în scopuri caritabile. Acesta este motivul pentru care Stanley este trimis într-un loc special, o tabără disciplinară unde se presupune că se construiesc caractere puternice. În fiecare zi, copiii din tabără sunt obligați să sape niște găuri imense, dispunând de puțină apă, fiind expuși soarelui puternic și șopârlelor veninoase. Directoarea înspăimântătoare a taberei insistă ca orice ar fi găsit în timpul săpăturilor să-i fie adus, dar Stanley află destul de repede că nu orice o interesează pe această femeie. Stanley crede că toate necazurile lui și ale familiei lui se petrec din cauza bunicului lui care a furat un porc de la o bătrână țigancă.

Într-un final, Stanley află motivul real pentru care sapă în fiecare zi gropi împreună cu ceilalții băieți, dezleagă blestemul țigăncii și ne arată că băieții despre care se crede că fac fapte rele, nu sunt chiar atât de răi, fiind și ei oameni la rândul lor.

Tabăra - HC
Tabăra - HC
Louis Sachar
Vezi cartea
Descoperă plăcerea de a găti fără zahăr
Cartepedia 10 Aprilie, 2024
"Ce să mai gătim?" nu este doar o întrebare retorică în lumea culinară modernă, ci și titlul unei că...
Cum să citești calitativ, în loc de cantitativ
Cartepedia 07 Aprilie, 2024
Într-o lume în care viteza și cantitatea sunt adesea privite ca măsuri ale succesului, lectura calit...
Decodificarea psihopaților din lumea corporativă
Cartepedia 05 Aprilie, 2024
În lumea afacerilor, unde încrederea și carisma pot deschide multe uși, "Vipere la patru ace" de Pau...
Elena Farago - Poeta inimilor pure
Cartepedia 03 Aprilie, 2024
Pe 29 martie, celebrăm moștenirea culturală și literară a Elenei Farago, una dintre cele mai iubite...

Urmărește-ne pe Instagram