logo
TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Sonete
Sonete Sonete
Marin Sorescu

Marin Sorescu a fost receptat de către cititori, dar și de critica vremii, precum și postum, drept un scriitor de factură cvasi-enciclopedistă: poet adept al neo-modernismului, poet satiric, prozator, dramaturg, scriitor de literatură pentru copii, ba chiar în vremurile din urmă i s-au publicat inclusiv jurnalele de călătorie sau corespondența de familie. Majoritatea edițiilor postume au fost îngrijite de fratele acestuia, George Sorescu.

Tot el este cel care ne prezintă prin intermediul acestui volum o nouă fațetă a lui Iona cel de la Lilieci, aceea de sonetist, dezvăluind totodată faptul că acesta a fost pasionat de sonet și de poezia cu formă fixă în general, încă din perioada studiilor liceale și universitare, de atunci datând și primele încercări. Nu a renunțat niciodată la această pasiune a sa, publicând de-a lungul vieții o samă de sonete, dar dispersat și sporadic, în diverse reviste literare. Pentru prima oară, sonetele lui Marin Sorescu sunt adunate într-un singur volum.

Temele pe care acesta le explorează în sonetele sale sunt cele care l-au obsedat întreaga viață: dragostea, demnitatea trăirii, concentrarea esențelor, satirizarea moravurilor și conservarea miturilor și motivelor biblice și istorice. Așadar, un volum inedit asupra căruia merită să poposiți, fie doar și numai pentru a vă face o imagine cât mai completă asupra unui poet și om excepțional.

Comentarii

comments powered by Disqus

ARTICOLE SIMILARE

Blestemul tâlharului mustăcios Blestemul tâlharului mustăcios Blestemul tâlharului mustăcios Irina Teodorescu
Irina Teodorescu este româncă, dar s-a stabilit în Franța, la Paris, din...
Cea mai frumoasă carte din lume Cea mai frumoasă carte din lume şi alte povestiri Cea mai frumoasă carte din lume şi alte povestiri Eric-Emmanuel Schmitt
Despre femei se spune îndeobște că sunt imposibil de înțeles. O spun...
Amintiri şi poveşti mai deocheate Amintiri şi poveşti mai deocheate Amintiri şi poveşti mai deocheate Neagu Djuvara
Neagu Djuvara nu este doar un mare istoric, ci și un extraordinar povestitor. Iar acest...
Bucureștii de lângă București Bucureștii de lângă București Bucureștii de lângă București Marian Ştefan
Se spune îndeobște că Bucureștiul este un oraș de coșmar. Și pe bună...
Mătase Mătase Mătase Alessandro Baricco
Mini-romanul Mătase este un roman despre cum poezia poate transforma o temă oarecum...