logo
TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Șoareci și oameni
Şoareci şi oameni Şoareci şi oameni
John Steinbeck

Lennie Small este un bărbat uriaș, vesel, plin de forță și de optimism. Însă bântuit în permanență de o naivitate cruntă, bolnăvicioasă, care-l împiedică să înțeleagă lumea din jurul său și să distingă măcar o linie firavă între ce e bine și ce e rău. Lennie Small trăiește în această lume stranie pentru el alături de George Milton, un tânăr descurcăreț, cu bune intenții, care-și dorește o fermă a sa la care să lucreze în viitor alături de prietenul său bun, imens în putere, dar părăsit de inteligență.

Cei doi cutreieră lumea, angajându-se zilieri pentru a-și câștiga banii zilnici, dar mai ales pentru a strânge suma necesară dobândirii viitorului visat. Forța de muncă a lui Lennie îi ajută să strângă bani repede, însă retardul lui, amestecul de naivitate și curiozitate, nasc probleme acolo unde nu te-ai aștepta. Și problemele înseamnă suferință, frică, moarte și viitor distrus.

Șoareci și oameni este unul dintre cele mai frumoase și tragice, în același timp, romane scrise în secolul XX. Un roman care l-a transformat pe Steinbeck într-unul dintre marii prozatori ai literaturii americane, viitor câștigător de premiul Pulitzer și Nobel pentru Literatură.

Comentarii

comments powered by Disqus

ARTICOLE SIMILARE

Stalin Stalin Stalin Paul Johnson
Cum poate fi o biografie care conține pe prima pagină următoarea frază? „Stalin...
Casa veselă Casa veselă. O tragicomedie de familie Casa veselă. O tragicomedie de familie Alison Bechdel
Fără discuție, Casa veselă  e romanul grafic al anului 2016, și aici mă refer...
Fugarii. Evadări din închisori și lagăre în secolul XX Fugarii. Evadări din închisori și lagăre în secolul XX Fugarii. Evadări din închisori și lagăre în secolul XX Ruxandra Cesereanu
Ruxandra Cesereanu revine pe piața editorială cu un nou volum dedicat spațiului...
București, Bulevardul Dacia 77 Bucureşti, bulevardul Dacia 77 Bucureşti, bulevardul Dacia 77 Richard Edwards
Cu siguranță că o întrebare firească e de ce recomand o carte a cărei temă e...
Cazemata Cazemata Cazemata Tudor Ganea
O surpriză foarte plăcută debutul lui Tudor Ganea în proză. Cazemata, roman...