Sfârşitul copilăriei

Ana Popescu
Ana Popescu 12 Septembrie, 2014
149

Este povestea dorului oamenilor de a pleca în univers, un vis al oamenilor ce îşi închipuiau că în stele era locuinţa zeilor. Şi nu erau departe de adevăr.

Cursa începută în plin Război Rece, între est şi vest, ce avea ca obiectiv zborul în Cosmos, este curmată brusc de navele Overlorzilor. Cu pumni de fier îmbrăcaţi în mănuşi de catifea, aceştia ajung să guverneze pământul şi să asigure pământenilor avantaje importante: eradicarea sărăciei, bolilor, războiului. Aceste binefaceri sunt extinse şi asupra animalelor. Dispar de pe pământ vânătoarea, pescuitul, coridele. Toţi oamenii devin vegetarieni.

Existau totuşi vizionari care îşi doreau să treacă dincolo de stele. Un ziarist se strecoară într-o navă şi reuşeşte să evadeze dincolo de stele. Trăieşte în lumea overlorzilor şi constată că planeta lor era un mare muzeu. Existau acolo exemplare împăiate de vieţuitoare demult dispărute sau opere de artă salvate din lumi guvernate de ei. Erau păstrătorii civilizaţiilor pentru că erau slujitori aflaţi în slujba unei forţe demiurgice: Marea Minte, cea care creează şi distruge totul.

Cu o imaginaţie formidabilă, scriitorul ne poartă printr-o lume neobişnuită, luându-ne prin surprindere, oferindu-ne o nouă viziune a potenţialului omenirii.

Cum să ai un club de lectură reușit
Cartepedia 27 Martie, 2024
Un club de lectură reușit poate transforma radical experiența cititului, transformând-o dintr-o acti...
Sfaturi pentru a termina o carte
Cartepedia 25 Martie, 2024
A termina de scris o carte poate părea o călătorie intimidantă, plină de obstacole și momente de înd...
Explorând Dune: O Călătorie Cinematografică pe Arrakis
Cartepedia 23 Martie, 2024
Când vorbim despre capodopere cinematografice care aduc în prim-plan universuri complexe, "Dune" de...
Philip Roth: Maestrul narativ al controverselor și introspecțiilor
Cartepedia 19 Martie, 2024
În lumea literaturii americane, Philip Roth ocupă un loc de onoare, fiind celebrat pentru explorarea...

Urmărește-ne pe Instagram