logo
TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Să creștem mici
Să creştem mici Să creştem mici
Laura Grünberg

Să creștem mici cu subtitlul „Carte pentru cei mici care trebuie neapărat citită de mari” este o carte cu greu încadrabilă într-o categorie exactă de gen. Debutează cu un eseu despre diverse categorii de oameni, ce primesc denumiri cel puțin inedite: comunii sau oamenii-medie, avuții, oamenii-codiță sau paraziții, ofuscații, plutitorii, pufoșii, omarii și omicii. Toți aceștia sunt analizați, apoi, într-un tabel, pe baza categoriilor – caracteristica principală, grad de periculozitate pentru lume, frecvența apariției. Apoi, toate aceste categorii umane devin personaje în povestea „Într-o joi seară”, în care Simon, Dani și Emy pun la cale tot felul de năstrușnicii pentru a-i face pe omari să se vindece de omarită, devenind astfel, mai buni, mai atenți cu copiii lor și între ei, și nu în ultimul rând, mai fericiți.

Avem de-a face, așadar, cu un adevărat manual de viață fericită, construit din perspectiva copiilor, dar destinat în principal celor mari. Cartea este însoțită și de o bandă desenată, numită „Ziua capetelor sus”, realizată de Alexandru Ciubotariu, care de altfel semnează și design-ul întregului volum, alături de Ana Maria Nica. Volumul a câștigat Premiul I, secțiunea Proză, la Concursul de literatură pentru copii și tineret ”Trofeul Arthur”, pe anul 2012.

Comentarii

comments powered by Disqus

ARTICOLE SIMILARE

Blestemul tâlharului mustăcios Blestemul tâlharului mustăcios Blestemul tâlharului mustăcios Irina Teodorescu
Irina Teodorescu este româncă, dar s-a stabilit în Franța, la Paris, din...
Cea mai frumoasă carte din lume Cea mai frumoasă carte din lume şi alte povestiri Cea mai frumoasă carte din lume şi alte povestiri Eric-Emmanuel Schmitt
Despre femei se spune îndeobște că sunt imposibil de înțeles. O spun...
Amintiri şi poveşti mai deocheate Amintiri şi poveşti mai deocheate Amintiri şi poveşti mai deocheate Neagu Djuvara
Neagu Djuvara nu este doar un mare istoric, ci și un extraordinar povestitor. Iar acest...
Bucureștii de lângă București Bucureștii de lângă București Bucureștii de lângă București Marian Ştefan
Se spune îndeobște că Bucureștiul este un oraș de coșmar. Și pe bună...
Mătase Mătase Mătase Alessandro Baricco
Mini-romanul Mătase este un roman despre cum poezia poate transforma o temă oarecum...