logo
TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Războiul ciocolatei
Războiul ciocolatei Războiul ciocolatei
Robert Cormier

Cât de dificilă poate să fie o vânzare de ciocolată pentru fondurile unui liceu? Dacă liceul care inițiază acțiunea este un liceu catolic care se numește Trinity, în cadrul căruia funcționează o societate ultra secretă formată din elevi care îşi spun Vigilenții și, mai ales, dacă mai apare și Jerry Renault care-și propune să tulbure universul, atunci nu doar că vânzarea devine dificilă, ba chiar extraordinar de palpitantă!

Jerry Renault vrea să joace în echipa de fotbal a liceului, să-și facă iubită fata pe care o urmărește pe ascuns și să îndrăznească, la un moment dat, să tulbure universul pe care colegii și tatăl său îl lasă neclintit și-n care trăiesc cu indiferență.

Archie Costello este unul dintre cei mai inteligenți și malefici elevi care au existat vreodată la planificarea de misiuni din cadrul sociețății Vigilenții. Archie știe cum să primească de fiecare dată ce vrea și nimeni, niciodată, nu-i poate sta-n cale pentru că Archie știe cum să facă universul să-l asculte.

Părintele Leon are nevoie de bani pentru fondurile școlii. Are nevoie disperată de bani. Și știe că nu-i poate strânge fără ajutorul Vigilenților și al lui Archie. Un pact cu diavolul sau un pact între diavoli?

Războiul ciocolatei se citește cu un ghem în stomac, ghem care nu te va părăsi nici măcar după ce romanul se va așeza cuminte înapoi în bibliotecă, pentru că în războiul ciocolatei învingători sunt doar cei care nu participă, ci doar privesc și învață…

 

Comentarii

comments powered by Disqus

ARTICOLE SIMILARE

Nu veți avea ura mea Nu veți avea ura mea Nu veți avea ura mea Antoine Leiris
La Bataclan, Paris, a avut loc un atentat terorist în urma căruia soția lui...
Lumea lui Stanley Lumea lui Stanley: Prima aventură, lampa fermecată Lumea lui Stanley: Prima aventură, lampa fermecată Jeff Brown
Primele două aventuri din seria Flat Stanley au fost o surpriză cu adevărat plăcută....
Crenshaw Crenshaw Crenshaw Katherine Applegate
Crenshaw este un amestec mai rar întâlnit în cărțile pentru copii...
Cartea cu Apolodor Cartea cu Apolodor Cartea cu Apolodor Gellu Naum
Trei personaje favorite aveam în copilărie: Iepurilă Varză Dulce, Cipi, piticul...
Doctorul de Soto Doctorul De Soto Doctorul De Soto William Steig
Doctorul de Soto este un șoricel dentist. El are grijă de dantura tuturor animalelor....