logo
TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Rat Pack - Frank Sinatra și prietenii lui

Când, în august 2014 dispărea şi ultima stea a epocii de aur a Hollywood-ului, mi-am amintit de povestea (poliţistă) Ratpack-ului, de lumea şi de stilul de viaţă parcă de neconceput, pentru care Lauren Bacall rămăsese ultimul martor. Pe atunci, soţie a celui care îşi dispută titlul de cel mai mare actor din istoria cinematografiei (fără rival, dacă mă întreabă pe mine cineva), Lauren Bacall a şi dat numele de “adunătură de şobolani” celor care, după o noapte de exagerări nu arătau şi nici nu se simţeau, ar mai adăuga probabil Dean Martin, mai bine de atât.

Că viaţa ei a continuat şi după moartea lui Bogart împreună cu unii dintre aceşti şobolani, rămâne o conjectură pe care Javier Marquez încearcă să o probeze, la fel cum încearcă să îşi justifice fiecare ipoteză oricât de incredibilă ar fi, şi cu aceeaşi putere de convingere cu care detaliază cele mai ascunse poveşti ale vieţilor lui Sinatra, Martin, Davis Jr., Bishop, Lawford, ale prietenilor şi mai ales ale duşmanilor lor: thrillere cu mafioţi în care nu joacă doar Sinatra, ceea ce e, totuşi, binecunoscut, poveşti de adormit şi trezit cu Marilyn Monroe, poveşti despre îndrăgostit cu Ava Gardner, politică, ură, răzbunare, răpiri, Elvis, Kennedy, nu cred să mai lipsească ceva. O lume a luxului, dar şi a opusului său – pericolul la fiecare pas.

The problem with the world is that everyone is a few drinks behind (Humphrey Bogart)

Comentarii

comments powered by Disqus

ARTICOLE SIMILARE

Nu veți avea ura mea Nu veți avea ura mea Nu veți avea ura mea Antoine Leiris
La Bataclan, Paris, a avut loc un atentat terorist în urma căruia soția lui...
Lumea lui Stanley Lumea lui Stanley: Prima aventură, lampa fermecată Lumea lui Stanley: Prima aventură, lampa fermecată Jeff Brown
Primele două aventuri din seria Flat Stanley au fost o surpriză cu adevărat plăcută....
Crenshaw Crenshaw Crenshaw Katherine Applegate
Crenshaw este un amestec mai rar întâlnit în cărțile pentru copii...
Cartea cu Apolodor Cartea cu Apolodor Cartea cu Apolodor Gellu Naum
Trei personaje favorite aveam în copilărie: Iepurilă Varză Dulce, Cipi, piticul...
Doctorul de Soto Doctorul De Soto Doctorul De Soto William Steig
Doctorul de Soto este un șoricel dentist. El are grijă de dantura tuturor animalelor....