logo
TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Radu Paraschivescu – Muște pe parbrizul vieții.

Am citit dintr-o răsuflare noua colecție de perle alcătuită de Radu Paraschivescu. Am citit, am râs și m-am enervat. Multe perle sunt foarte bune, glume de cea mai bună calitate. Altele par ireale, falsificate. Nu te-ai fi gândit că cineva poate spune/scrie așa ceva! Câteva par să nu-și găsească locul în această colecție. Cum e cazul citatului din Varujan Vosganian – „Cum poți scrie într-o limbă în care nu-i cunoști bețivii?” – care e literatură adevărată.

Fără îndoială, poți face cadou acest volum oricărei persoane din jurul tău. Pentru că citatele, ordonate aproape didactic de R.P. pe teme și subiecte de interes , stârnesc râsul, creează bună-dispoziție și dau apă la moară pentru orice amintire, bârfă sau situație similară din biografia noastră.

 Însă această antologie, dincolo de destinația ei practică – hai să-i zicem terapeutică, pentru că ce e mai bun decât o porție bună de râs? – reprezintă și o radiografie a societății noastre, cu modelele, VIP-urile, mascotele și gogomanii noștri publici. Și plimbându-te așa, prin cartea lui Radu Paraschivescu, îți dai seama că între vedetele de carton, politicienii inculți și plați, moderatorii lipsiți de imaginație și elevii de liceu, agramați și deseori orgolioși în ignoranța lor nu e nicio diferență. Și atunci, parcă, râsul bun și sănătos te pune puțin pe gânduri!

Comentarii

comments powered by Disqus

ARTICOLE SIMILARE

Stalin Stalin Stalin Paul Johnson
Cum poate fi o biografie care conține pe prima pagină următoarea frază? „Stalin...
Casa veselă Casa veselă. O tragicomedie de familie Casa veselă. O tragicomedie de familie Alison Bechdel
Fără discuție, Casa veselă  e romanul grafic al anului 2016, și aici mă refer...
Fugarii. Evadări din închisori și lagăre în secolul XX Fugarii. Evadări din închisori și lagăre în secolul XX Fugarii. Evadări din închisori și lagăre în secolul XX Ruxandra Cesereanu
Ruxandra Cesereanu revine pe piața editorială cu un nou volum dedicat spațiului...
București, Bulevardul Dacia 77 Bucureşti, bulevardul Dacia 77 Bucureşti, bulevardul Dacia 77 Richard Edwards
Cu siguranță că o întrebare firească e de ce recomand o carte a cărei temă e...
Cazemata Cazemata Cazemata Tudor Ganea
O surpriză foarte plăcută debutul lui Tudor Ganea în proză. Cazemata, roman...