logo
TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Radu Paraschivescu – Muște pe parbrizul vieții.

Am citit dintr-o răsuflare noua colecție de perle alcătuită de Radu Paraschivescu. Am citit, am râs și m-am enervat. Multe perle sunt foarte bune, glume de cea mai bună calitate. Altele par ireale, falsificate. Nu te-ai fi gândit că cineva poate spune/scrie așa ceva! Câteva par să nu-și găsească locul în această colecție. Cum e cazul citatului din Varujan Vosganian – „Cum poți scrie într-o limbă în care nu-i cunoști bețivii?” – care e literatură adevărată.

Fără îndoială, poți face cadou acest volum oricărei persoane din jurul tău. Pentru că citatele, ordonate aproape didactic de R.P. pe teme și subiecte de interes , stârnesc râsul, creează bună-dispoziție și dau apă la moară pentru orice amintire, bârfă sau situație similară din biografia noastră.

 Însă această antologie, dincolo de destinația ei practică – hai să-i zicem terapeutică, pentru că ce e mai bun decât o porție bună de râs? – reprezintă și o radiografie a societății noastre, cu modelele, VIP-urile, mascotele și gogomanii noștri publici. Și plimbându-te așa, prin cartea lui Radu Paraschivescu, îți dai seama că între vedetele de carton, politicienii inculți și plați, moderatorii lipsiți de imaginație și elevii de liceu, agramați și deseori orgolioși în ignoranța lor nu e nicio diferență. Și atunci, parcă, râsul bun și sănătos te pune puțin pe gânduri!

Comentarii

comments powered by Disqus

ARTICOLE SIMILARE

Povestea slujitoarei Povestea slujitoarei Povestea slujitoarei Margaret Atwood
În literatura universală există multe distopii celebre care au marcat și,...
Sulița deșertului Sulița deșertului. Seria Demon (Vol. 2) Sulița deșertului. Seria Demon (Vol. 2) Peter V. Brett
Peter V. Brett depășește așteptările cu această serie Demon. Deși găsești o...
Spectrul lui Phlebas Spectrul lui Phlebas. Seria Cultura (Vol. I) Spectrul lui Phlebas. Seria Cultura (Vol. I) Iain M. Banks
Spectrul lui Phlebas e romanul care deschide una dintre cele mai mari serii space opera...
Nu cred în sfârșitul lumii Nu cred în sfârșitul lumii Nu cred în sfârșitul lumii Antoaneta Ralian
Cu siguranță, toți cei care vor răsfoi volumul acesta știu cine e Antoaneta Ralian....
Orașul ambasadei Orașul Ambasadei Orașul Ambasadei China Miéville
Cu siguranță, Orașul ambasadei e unul dintre cele mai inteligente și mai fascinante...