Putin - biografia secretă

Vlad Zver
Vlad Zver 15 Septembrie, 2014
813

Stanislav Belkovski este vânat, zice-se, de KGB pentru această biografie interzisă la Kremlin. Motivele nu sunt foarte clare, dar în urma lecturării volumului, îți dai seama că KGB-iștii au un simț al umorului destul de dezvoltat, o lipsă totală de apetență pentru bârfă și o oarecare pregătire literară și gusturi scriitoricești.

Vei descoperi lucruri inedite despre Putin. Bineînțeles că depinde ce inedit ți-a rămas de descoperit și, mai ales, despre care Putin ți-au rămas lucruri de descoperit.

Scriitura este duală, cea mai duală scriitură pe care am văzut-o eu vreodată. E comparabilă cu Ulise a lui James Joyce. Bine, adevărul este că Ulise este scrisă de un singur om, pe când în Biografia interzisă a lui Putin avem și prefața domnului Hurezeanu care are o scriitură foarte diferită față de domnul Belkovski. Poate pentru că domnul Hurezeanu scrie direct în română... cine știe.

Ce este cu adevărat interesant în această carte? Că tatăl lui Putin au fost doi oameni, primul a fost Anatoli Sobceak și al doilea Boris Elțîn. Că fratele lui Putin este Roman Abramovici. Că urăște trădătorii și că patul lui este invizibil și pustiu. Că e un om politic extrem de abil pentru că nu vrea să fie un om politic absolut deloc, ci un bussines man. Că este un ROG – Russkie Obrazovanîe Goroja. Că nu a fost James Bond, ci Croitorul din Panama.

Alte detalii picante despre afacerile lui Putin, relațiile sale interesante cu oligarhii alături de care conduce țara, precum și alte observații usturătoare legate de viața privată a domnului VVP le găsiți în incendiara carte care poartă semnătura lui Stanislav Belkovski.

Descoperă plăcerea de a găti fără zahăr
Cartepedia 10 Aprilie, 2024
"Ce să mai gătim?" nu este doar o întrebare retorică în lumea culinară modernă, ci și titlul unei că...
Cum să citești calitativ, în loc de cantitativ
Cartepedia 07 Aprilie, 2024
Într-o lume în care viteza și cantitatea sunt adesea privite ca măsuri ale succesului, lectura calit...
Decodificarea psihopaților din lumea corporativă
Cartepedia 05 Aprilie, 2024
În lumea afacerilor, unde încrederea și carisma pot deschide multe uși, "Vipere la patru ace" de Pau...
Elena Farago - Poeta inimilor pure
Cartepedia 03 Aprilie, 2024
Pe 29 martie, celebrăm moștenirea culturală și literară a Elenei Farago, una dintre cele mai iubite...

Urmărește-ne pe Instagram