logo
TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Putin - biografia secretă
Putin. Biografia interzisă Putin. Biografia interzisă
Stanislav Belkovski

Stanislav Belkovski este vânat, zice-se, de KGB pentru această biografie interzisă la Kremlin. Motivele nu sunt foarte clare, dar în urma lecturării volumului, îți dai seama că KGB-iștii au un simț al umorului destul de dezvoltat, o lipsă totală de apetență pentru bârfă și o oarecare pregătire literară și gusturi scriitoricești.

Vei descoperi lucruri inedite despre Putin. Bineînțeles că depinde ce inedit ți-a rămas de descoperit și, mai ales, despre care Putin ți-au rămas lucruri de descoperit.

Scriitura este duală, cea mai duală scriitură pe care am văzut-o eu vreodată. E comparabilă cu Ulise a lui James Joyce. Bine, adevărul este că Ulise este scrisă de un singur om, pe când în Biografia interzisă a lui Putin avem și prefața domnului Hurezeanu care are o scriitură foarte diferită față de domnul Belkovski. Poate pentru că domnul Hurezeanu scrie direct în română... cine știe.

Ce este cu adevărat interesant în această carte? Că tatăl lui Putin au fost doi oameni, primul a fost Anatoli Sobceak și al doilea Boris Elțîn. Că fratele lui Putin este Roman Abramovici. Că urăște trădătorii și că patul lui este invizibil și pustiu. Că e un om politic extrem de abil pentru că nu vrea să fie un om politic absolut deloc, ci un bussines man. Că este un ROG – Russkie Obrazovanîe Goroja. Că nu a fost James Bond, ci Croitorul din Panama.

Alte detalii picante despre afacerile lui Putin, relațiile sale interesante cu oligarhii alături de care conduce țara, precum și alte observații usturătoare legate de viața privată a domnului VVP le găsiți în incendiara carte care poartă semnătura lui Stanislav Belkovski.

Comentarii

comments powered by Disqus

ARTICOLE SIMILARE

Umilirea publică în epoca internetului Umilirea publică în epoca internetului Umilirea publică în epoca internetului Jon Ronson
Jon Ronson m-a distrat și fascinat cu volumul său Testul psihopatului. Amuzant,...
Ochi de câine albastru Ochi de câine albastru Ochi de câine albastru Gabriel García Márquez
Volumul conține primele încercări literare ale lui Gabriel Garcia Marquez,...
Flamurile negre Flamurile negre: ascensiunea ISIS Flamurile negre: ascensiunea ISIS Joby Warrick
O incursiune în secretele formațiunii teroriste care a sădit groază în...
Costumul nici-nu-contează Costumul nici-nu-contează și alte povestiri Costumul nici-nu-contează și alte povestiri Sylvia Plath
Când ai copii pe care vrei să-i adormi, dar alături de care nu vrei să adormi...
Vijelia Vijelia Vijelia Gabriel García Márquez
Înainte, cu mult înainte, de acel Macondo pe care-l vom găsi în cartea...