logo
TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Pasăre cântătoare
Pasăre cântătoare Pasăre cântătoare
Kathryn Erskine

Poate pentru fiecare dintre noi viața este surprinzătoare. Poate fiecare dintre noi am trăit experiențe care ne-au marcat pentru totdeauna, episoade peste care am crezut că nu vom putea trece. Fiecare am avut poate acea zi în care timpul a stat în loc pentru noi, fie din cauza unei mari dureri, fie datorită unei bucurii nețărmurite. Cartea aceasta prezintă povestea lui Caitlin, așa cum a decurs ea după „Ziua În Care Viața Noastră S-a Destrămat”, mai exact, ziua în care fratele ei Devon a murit, fiind victima unui atac armat la școala Virginia Dare. Durerea este cu atât mai mare cu cât și mama ei murise cu ani în urmă, iar tatăl ei se dovedește complet incapabil să gestioneze această pierdere. Durerea se simte pentru ea cu atât mai acut, ținând cont de faptul că ea suferă de sindromul Aspenger, care se definește printr-o hipersensibilitate emoțională.
Pasărea cântătoare este o poveste tulburătoare, dar totodată revelatoare, întrucât ne va arăta că poate exista viață și după pierderea unui om drag, cu condiția să îți asumi această pierdere și să te împaci cu ideea. Dar pentru a ajunge la împăcare ai nevoie de câteva ingrediente fără de care nimic nu se poate întâmpla bun în viață: prietenia, empatia, curajul de a-ți impune să treci peste și mai ales voința de a nu abandona această cursă nebună, singurul drum ce mai poate duce către liniștea sufletului.

Comentarii

comments powered by Disqus

ARTICOLE SIMILARE

Blestemul tâlharului mustăcios Blestemul tâlharului mustăcios Blestemul tâlharului mustăcios Irina Teodorescu
Irina Teodorescu este româncă, dar s-a stabilit în Franța, la Paris, din...
Cea mai frumoasă carte din lume Cea mai frumoasă carte din lume şi alte povestiri Cea mai frumoasă carte din lume şi alte povestiri Eric-Emmanuel Schmitt
Despre femei se spune îndeobște că sunt imposibil de înțeles. O spun...
Amintiri şi poveşti mai deocheate Amintiri şi poveşti mai deocheate Amintiri şi poveşti mai deocheate Neagu Djuvara
Neagu Djuvara nu este doar un mare istoric, ci și un extraordinar povestitor. Iar acest...
Bucureștii de lângă București Bucureștii de lângă București Bucureștii de lângă București Marian Ştefan
Se spune îndeobște că Bucureștiul este un oraș de coșmar. Și pe bună...
Mătase Mătase Mătase Alessandro Baricco
Mini-romanul Mătase este un roman despre cum poezia poate transforma o temă oarecum...