logo
TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Opt povestiri
Opt povestiri Opt povestiri
Ana-Maria Caia

Un titlu cvasi-simplist, pe o copertă ce invită la meditație artistic-religioasă. Cu acest volum, Ana Maria Caia ne propune spre lectură opt povestiri având ca numitor comun ”sentimentul religios” la români.

Mai exact, avem de a face cu opt situații de interpretări greșite ale religiozității, întâlnite în rândul semenilor noștri: despre  raportarea eronată față de sfintele moaște, atât din partea laicilor, cât și a clerului, prețuirea aparențelor mai mult decât curățirea sufletului, îmbrățișarea entuziastă a unor forme de spiritualitate alternativă, ignorarea învățăturii Bisericii în favoarea credinței în vise și alte superstiții, atingând inclusiv extrema cealaltă, aceea a abandonării sinelui în mâna ”divinului”, dar nu printr-o asceză asumată și binecuvântată de un povățuitor îndreptățit, ci dintr-un sentiment de lașitate existențială.

De asemenea, Ana Maria Caia ne încântă și cu varietatea ”vocilor”sale, fiecare povestire fiind scrisă într-un alt registru, în funcție de subiectul acordat și personalitățile personajelor create.

Comentarii

comments powered by Disqus

ARTICOLE SIMILARE

Bunicul Elefant își ia rămas-bun Bunicul Elefant îşi ia rămas-bun. Ce se întâmpla când cineva drag moare? Bunicul Elefant îşi ia rămas-bun. Ce se întâmpla când cineva drag moare? Isabel Abedi
Cu siguranță, tema morții nu este cea mai de dorit temă pentru cei mici. Dar cu toate...
ABC-ul dinozaurilor ABC-ul dinozaurilor ABC-ul dinozaurilor Luisa Adam
Dinozaurii nu mai există. Au trăit cândva demult. Cu toate acestea ei sunt foarte...
Pinguinul care voia să afle mai multe Pinguinul care voia să afle mai multe Pinguinul care voia să afle mai multe Jill Tomlinson
Dragi copii, pinguinii sunt niște păsări speciale ce trăiesc numai în zonele...
Cum iubim Cum iubim Cum iubim Pascal Bruckner
Cu siguranță ideea de a defini iubirea este o utopie fără de pereche. Cert este că...
Amintirea dragostei Amintirea dragostei Amintirea dragostei Jim Fergus
Acesta nu este un simplu roman de dragoste în care eroii principali trăiesc...