logo
TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Omul de zăpadă care voia să întâlnească soarele

Matei Vișniec ne surprinde din nou plăcut, oferindu-ne plăcerea lecturii unei piese de teatru pentru copii. Subiectul piesei este unul pe cât de gingaș pentru copii, pe atât de motivațional pentru adulți. Un om de zăpadă, în naivitatea lui intrinsecă, vrea să se întâlnească cu soarele, pentru a-l ruga să nu-l topească, astfel spus, pentru a-i îngădui să își continue existența pe acest pământ. Pe drumul său spre locul unde avea să se întâlnească cu soarele, se întâlnește cu: un corb, o rândunică, un iepure, un lup, o marmotă, o veveriță și un castor. Omul de zăpadă oferă fiecăruia câte ceva din dotările sale spre a le alina suferințele, riscând cu fiecare dotare să își pericliteze identitatea și viața. Iar la rândul lor, acestea mijlocesc pe lângă soare să îi îndeplinească binefăcătorului lor dorința de a rămâne în viață. Dacă se va îndura soarele de el, rămâne să descoperiți citind cartea.
Dragi părinți ce le veți citi această cărțulie copiilor voștri, nu vă lăsați amăgiți, aceasta nu este o poveste despre naivitate, ci despre inocență. Și mai ales despre curajul de a-ți împlini visul și despre generozitatea dezinteresată, dusă până la sacrifiu. Este despre păstrarea unei inimi curate prin practicarea virtuțiilor. De menționat că este o ediție bilingvă, numai bună pentru învățarea limbii franceze de către cei mici, și de ce nu și de către cei mari.

Comentarii

comments powered by Disqus

ARTICOLE SIMILARE

Blestemul tâlharului mustăcios Blestemul tâlharului mustăcios Blestemul tâlharului mustăcios Irina Teodorescu
Irina Teodorescu este româncă, dar s-a stabilit în Franța, la Paris, din...
Cea mai frumoasă carte din lume Cea mai frumoasă carte din lume şi alte povestiri Cea mai frumoasă carte din lume şi alte povestiri Eric-Emmanuel Schmitt
Despre femei se spune îndeobște că sunt imposibil de înțeles. O spun...
Amintiri şi poveşti mai deocheate Amintiri şi poveşti mai deocheate Amintiri şi poveşti mai deocheate Neagu Djuvara
Neagu Djuvara nu este doar un mare istoric, ci și un extraordinar povestitor. Iar acest...
Bucureștii de lângă București Bucureștii de lângă București Bucureștii de lângă București Marian Ştefan
Se spune îndeobște că Bucureștiul este un oraș de coșmar. Și pe bună...
Mătase Mătase Mătase Alessandro Baricco
Mini-romanul Mătase este un roman despre cum poezia poate transforma o temă oarecum...