logo
TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
O sută unu dalmațieni

Habar nu am avut că sunt, de fapt, O sută unu dalmațieni și nu 101 dalmațieni. Și nici nu știam cât de minunată este povestea originală după care s-au făcut desene animate și filme de lung-metraj și atâtea și atâtea alte cărțulii pentru copii, cărțulii care mi-au trecut și mie prin mână pe când eram mai mic.

Cartea lui Dodie Smith este una dintre cele care nu trebuie să lipsească din biblioteca vreunui copil. Aventura dalmațienilor este extraordinară, palpitantă și te face să te îndrăgostești iremediabil de cățeii picurați cu negru pe minunata lor blană albă.

Nici nu știam că animalele, cățeii în special, au, de când se știu, posibilitatea de a comunica fără fir, comunicare la care noi oamenii avem acces doar cu ajutorul telefoanelor mobile. Cățeii pot să afle știri din orice colț al lumii foarte, foarte ușor doar prin lătrat. Așa mi-am dat și eu seama că, de fapt, când auzi câinii cum latră noaptea, și întotdeauna când latră unul se găsește un altul care să-i răspundă, ei își comunică evenimente de importanță majoră care s-au petrecut peste zi.

Despre acest secret și multe altele vei afla citind O sută unu dalmațieni și-ți garantez că ai să vezi cu alți ochii orice coadă care dă veselă pe lângă tine.

Comentarii

comments powered by Disqus

ARTICOLE SIMILARE

Umilirea publică în epoca internetului Umilirea publică în epoca internetului Umilirea publică în epoca internetului Jon Ronson
Jon Ronson m-a distrat și fascinat cu volumul său Testul psihopatului. Amuzant,...
Ochi de câine albastru Ochi de câine albastru Ochi de câine albastru Gabriel García Márquez
Volumul conține primele încercări literare ale lui Gabriel Garcia Marquez,...
Flamurile negre Flamurile negre: ascensiunea ISIS Flamurile negre: ascensiunea ISIS Joby Warrick
O incursiune în secretele formațiunii teroriste care a sădit groază în...
Costumul nici-nu-contează Costumul nici-nu-contează și alte povestiri Costumul nici-nu-contează și alte povestiri Sylvia Plath
Când ai copii pe care vrei să-i adormi, dar alături de care nu vrei să adormi...
Vijelia Vijelia Vijelia Gabriel García Márquez
Înainte, cu mult înainte, de acel Macondo pe care-l vom găsi în cartea...