O piatră pe cer

Gabriela Macsim
Gabriela Macsim 19 Iulie, 2015
98

O carte ce nu are nevoie să fie recomandată în universul literaturii science-fiction, făcând parte din operele clasice SF, dar pe care vreau să o recomand cititorilor ce nu au încercat să citească o carte din acest gen literar.
Joseph Schwartz se trezește deodată că pășește într-un viitor în care Pământul este doar una dintre planetele pe care există oameni. Pământul nu mai este aceeași planetă frumoasă și bogată pe care o știe, fiind în mare parte radioactivă, dar locuitorii ei sunt niște ființe mândre și încăpățânate, care consideră că viața din toată Galaxia a plecat mai întâi de pe Pământ. Deși toți oamenii din Galaxie, locuitorii Imperiului, detestă oamenii de pe Pământ, un om de știință de pe planeta Sirius vrea să îi cunoască și să dovedească în sfârșit că Pământul chiar este planeta de pe care au plecat toți ceilalți oameni din Imperiu la un moment dat. Un doctor de pe Pământ inventează un aparat care grăbește procesul de învățare și, ca efect secundar, îi oferă minții capacitatea de a se conecta la alte minți, de a simți contactul mintal al altei ființe din apropiere și chiar de a controla această minte. Joseph Scwartz este unul dintre primii oameni pe care se va folosi acest aparat. Folosindu-se de noile lui puteri, împreună cu omul de știință venit de pe Sirius, cu doctorul Shekt și frumoasa lui fiică, Joseph Schwartz va salva locuitorii Imperiul în fața unui om nebun și însetat de putere ce va încerca să omoare pe toată lumea.

Complexitatea poveștii și originalitatea perspectivei lui Asimov aproape că trimite cititorul într-o stare hipnotică din care, cu greu poate ieși în finalul romanului.

O piatră pe cer. Imperiul (Vol. 1) - HC
O piatră pe cer. Imperiul (Vol. 1) - HC
Isaac Asimov
Vezi cartea
Descoperă plăcerea de a găti fără zahăr
Cartepedia 10 Aprilie, 2024
"Ce să mai gătim?" nu este doar o întrebare retorică în lumea culinară modernă, ci și titlul unei că...
Cum să citești calitativ, în loc de cantitativ
Cartepedia 07 Aprilie, 2024
Într-o lume în care viteza și cantitatea sunt adesea privite ca măsuri ale succesului, lectura calit...
Decodificarea psihopaților din lumea corporativă
Cartepedia 05 Aprilie, 2024
În lumea afacerilor, unde încrederea și carisma pot deschide multe uși, "Vipere la patru ace" de Pau...
Elena Farago - Poeta inimilor pure
Cartepedia 03 Aprilie, 2024
Pe 29 martie, celebrăm moștenirea culturală și literară a Elenei Farago, una dintre cele mai iubite...

Urmărește-ne pe Instagram