logo
TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Numărul zero
Numărul zero Numărul zero
Umberto Eco

O mână de redactori sunt strânși de un individ dubios, angajat de un om de afaceri misterios, pentru a face un jurnal lunar în care diferite personalități să fie discreditate. Printre ei se găseşte și un personaj cu puternice tendințe paranoice care dezvoltă o adevărată teorie extrem de complexă cu privire la o lovitură de stat planificată de un Mussolini încă în viață în anul 1970. Naratorul, un scriitor fantomă ratat, este confidentul lui Braggadocio și simte că teoria acestuia s-ar putea să nu fie doar imaginația unui jurnalist îndrăgostit de teorii conspiraționiste.

Umberto Eco are un stil inconfundabil care te subjugă și te face să-l citești cu admirație. Narațiunea are două planuri și ambele sunt cât se poate de interesante. Ședințele de redacție, adevărate caraghioslâcuri care par a fi ironii la adresa presei din anii 1990, sunt savuroase prin umorul și, adeseori, stupiditatea temelor abordate. Cel de-al doilea plan, al istoriei cons­pi­ra­ționiste a lui Braggadocio este o adevărată incursiune în istoria Italiei de după cel de-al doilea război mondial până în prezent.

După ce citești cartea lui Eco rămâi ușor siderat și te gândești dacă nu cumva Eco împarte ceva secrete bine ascunse alături de Braggadocio.

Comentarii

comments powered by Disqus

ARTICOLE SIMILARE

Nu veți avea ura mea Nu veți avea ura mea Nu veți avea ura mea Antoine Leiris
La Bataclan, Paris, a avut loc un atentat terorist în urma căruia soția lui...
Lumea lui Stanley Lumea lui Stanley: Prima aventură, lampa fermecată Lumea lui Stanley: Prima aventură, lampa fermecată Jeff Brown
Primele două aventuri din seria Flat Stanley au fost o surpriză cu adevărat plăcută....
Crenshaw Crenshaw Crenshaw Katherine Applegate
Crenshaw este un amestec mai rar întâlnit în cărțile pentru copii...
Cartea cu Apolodor Cartea cu Apolodor Cartea cu Apolodor Gellu Naum
Trei personaje favorite aveam în copilărie: Iepurilă Varză Dulce, Cipi, piticul...
Doctorul de Soto Doctorul De Soto Doctorul De Soto William Steig
Doctorul de Soto este un șoricel dentist. El are grijă de dantura tuturor animalelor....