Must read 5 februarie 2015

Cartepedia
Cartepedia 05 Februarie, 2015
5

De două ori pe lună, redacția revistei Semne Bune vine în vizită pe Cartepedia și îți recomandă cele mai interesante lecturi pe care poți pune mâna. 

Opere III. Cerşetorul de cafea
Emil Brumaru
Epistolele, acest exerciţiu continuu de imaginaţie, dar şi de disciplină, sunt modalitatea prin care poetul rămâne constant aproape de literatura mare. Cumva, acesta se simte izolat de evenimentele şi cărţile importante, iar prin scrisori simte că recuperează timpul pierdut.
Vezi cartea
Cronica păsării-arc
Haruki Murakami
În cele aproape 700 de pagini ale romanului vocile narative se schimbă, avem de-a face cu o carte foarte complexă, unde sunt inserate scrisori, articole de ziar, monologuri, descrieri atente ale stărilor sufletești, dar și ale peisajelor, vedem o Japonie contemporană de parcă ar fi scrisă prin ochi unui vizitator. O mare calitate a lui Murakami, și ceea ce îl diferențiază de alți autori japonezi, e că el reușește să îmbine miturile Japoniei cu cele ale Occidentului și scrie într-un fel aproape american.
Vezi cartea
Doctor Jivago (Top 10+)
Boris Pasternak
Pasternak a ilustrat în detalii sumbre sistemul politic rusesc și viața mizeră a celor apăsați pe ceafă de bocancul vertiginos al comunismului. Cele trei dimensiuni ale acțiunii romanului: istorică, socială și politică alcătuiesc o frescă brută a condiției intelectualului supraviețuitor în sânul unei Rusii surghiunite de corupție și de propagandă politică de factură mizerabilă (vă sună cunoscut?) , aflată în permanență în tăvălugul unei revoluții în care bogații ajung să devină simpli ”tovarăși”.
Vezi cartea
Exilaţi
James Joyce
Exilați este totuși, una din cele mai conformiste scrieri ale lui Joyce, cu o poveste care se dezvăluie într-un mod clasic, progresiv, fără foarte multe înflorituri și întoarceri de condei. Exilați este o dramă romantică, în cel mai pur sens al cuvântului, o poveste de dragoste cu complicații, cu personaje care nu sunt sigure pe sentimentele lor, iar când își dau seama, lucrurile se complică din nou.
Vezi cartea
Descoperă plăcerea de a găti fără zahăr
Cartepedia 10 Aprilie, 2024
"Ce să mai gătim?" nu este doar o întrebare retorică în lumea culinară modernă, ci și titlul unei că...
Cum să citești calitativ, în loc de cantitativ
Cartepedia 07 Aprilie, 2024
Într-o lume în care viteza și cantitatea sunt adesea privite ca măsuri ale succesului, lectura calit...
Decodificarea psihopaților din lumea corporativă
Cartepedia 05 Aprilie, 2024
În lumea afacerilor, unde încrederea și carisma pot deschide multe uși, "Vipere la patru ace" de Pau...
Elena Farago - Poeta inimilor pure
Cartepedia 03 Aprilie, 2024
Pe 29 martie, celebrăm moștenirea culturală și literară a Elenei Farago, una dintre cele mai iubite...

Urmărește-ne pe Instagram