Must read 23 aprilie 2015

Cartepedia
Cartepedia 23 Aprilie, 2015
5

De două ori pe lună, redacția revistei Semne Bune vine în vizită pe Cartepedia și îți recomandă cele mai interesante lecturi pe care poți pune mâna.  

Testul fierului (Vol. 1)
Cassandra Clare, Holly Black
„Vă mai amintiţi fluturaşii pe care i-aţi avut când aţi citit prima carte Harry Potter, Stăpânul inelelor sau Ucenicul vraciului? Nu? Poate Cronicile din Narnia? Dar ce ziceţi de toate nopţile nedormite care au urmat acelei descoperiri de proporţii, când aţi stat cu ochii în paginile, şi cu sufletul în lumile din acele cărţi? Ei bine, sinceră să fiu, eu cam uitasem, însă Testul fierului, primul volum din seria Magisterium, scrisă de Cassandra Clare şi Holly Black, m-a făcut să dau iarăşi mâna cu acea bucăţică din sufletul meu care e veşnic tânără, veşnic doritoare de aventură şi magie!”
Vezi cartea
Acte originale/Copii legalizate
Gheorghe Crăciun
„Volumul acesta este unul care poate fi greu încadrat într-un gen: nu știi dacă e roman, dacă e o serie de povestiri sau însemnările unui îndrăgostit de literatură și de lingvistică. Textualist, postmodern, experimentalist până în măduva lui literară, volumul prinde contur abia după ce dai și ultima filă fiindcă atunci abia se leagă toată această mare textuală. Cartea poate fi citită ca un roman format din 13 povestiri de lungimi diferite sau ca un volum de povestiri și nu este neapărat necesar să le citești în ordinea în care au fost puse.
Vezi cartea
Căsnicie
Dan Coman
„Cartea are mici cărări ascunse către psihicul uman, înfățișează viața unui cuplu cu probleme care trebuie să reziste, și se întâmplă să supraviețuiască din cauza unei a treia persoane care formează triunghiul amoros: prietena lor comună. Aceasta din urmă devine confidenta fiecăruia dintre ei, ea reprezintă singurul liant care face ca mecanismul ruginit să funcționeze încă. Ca și când relația n-ar fi avut destule probleme, cuplul se îndrăgostește, pe rând, de prietena lor, fiind conștienți că într-o căsnicie nu se poate adăuga un al treilea element, chiar dacă acesta e vital pentru buna funcționare a celorlaltor două elemente deja existente.”
Vezi cartea
Descoperă plăcerea de a găti fără zahăr
Cartepedia 10 Aprilie, 2024
"Ce să mai gătim?" nu este doar o întrebare retorică în lumea culinară modernă, ci și titlul unei că...
Cum să citești calitativ, în loc de cantitativ
Cartepedia 07 Aprilie, 2024
Într-o lume în care viteza și cantitatea sunt adesea privite ca măsuri ale succesului, lectura calit...
Decodificarea psihopaților din lumea corporativă
Cartepedia 05 Aprilie, 2024
În lumea afacerilor, unde încrederea și carisma pot deschide multe uși, "Vipere la patru ace" de Pau...
Elena Farago - Poeta inimilor pure
Cartepedia 03 Aprilie, 2024
Pe 29 martie, celebrăm moștenirea culturală și literară a Elenei Farago, una dintre cele mai iubite...

Urmărește-ne pe Instagram