logo
TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Mitul copilului răsfăţat

Alfie Kohn are câteva idei esenţiale pe care le ia şi le reia, pare-se, sub diferite forme, la fiecare nouă apariţie: educaţia prin pedepse şi recompense este cât se poate de nocivă, competiţia, ierarhizarea în şcoală şi notarea la fel, tema pentru acasă ar trebui abololită (cel puţin până în perioada liceului), dezaprobarea făţă de greşelile copiilor nu ar trebui afişată şi, de asemenea, copiii nu ar trebui să se confrunte niciodată cu propriile eşecuri (toată lumea va primi, la sfârşit, premii de consolare). Cu siguranţă o serie de idei revoluţionare despre care veţi vrea să aflaţi câte ceva.

O carte despre parentingul care le îngăduie copiilor să se dezvolte fără intervenţii „deranjante“ din parte părinţilor, dar şi despre părinţii care vor urmări mereu cu cea mai mare grijă paşii copiilor.

Eu unul mi-am subliniat cu roşu ideile lui Thomas Gordon (pe care Alfie Kohn le reia, fără a face trimitere la cunoscutul său înaintaş), cu galben toate ideile argumentate sofistic sau pur şi simplu greşit întemeiate şi cu albastru referirile la studii ale căror date sunt doar parţial prezentate. La sfârşit am rămas cu o carte tricoloră în care nu a mai rămas nimic de subliniat.

Comentarii

comments powered by Disqus

ARTICOLE SIMILARE

Umilirea publică în epoca internetului Umilirea publică în epoca internetului Umilirea publică în epoca internetului Jon Ronson
Jon Ronson m-a distrat și fascinat cu volumul său Testul psihopatului. Amuzant,...
Ochi de câine albastru Ochi de câine albastru Ochi de câine albastru Gabriel García Márquez
Volumul conține primele încercări literare ale lui Gabriel Garcia Marquez,...
Flamurile negre Flamurile negre: ascensiunea ISIS Flamurile negre: ascensiunea ISIS Joby Warrick
O incursiune în secretele formațiunii teroriste care a sădit groază în...
Costumul nici-nu-contează Costumul nici-nu-contează și alte povestiri Costumul nici-nu-contează și alte povestiri Sylvia Plath
Când ai copii pe care vrei să-i adormi, dar alături de care nu vrei să adormi...
Vijelia Vijelia Vijelia Gabriel García Márquez
Înainte, cu mult înainte, de acel Macondo pe care-l vom găsi în cartea...