logo
TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Misterul lui Edwin Drood
Misterul lui Edwin Drood Misterul lui Edwin Drood
Charles Dickens

De ce aș citi Misterul lui Edwin Drood probabil că vă veți întreba aruncând o privire la anul de apariție al romanului sau peste numele autorului. Iată că vă voi oferi măcar trei motive, motive care mi-au pus și mie cartea în brațe în urmă cu câteva zile.

În general, Dickens e asociat cu lecturile pentru școală sau cu lecturile specifice copilăriei și tinereții. Asta nu înseamnă că romanele sale nu merită citite tot timpul. Însă Misterul lui Edwin Drood e ultimul roman al lui Dickens, scris în ultimul său an de viață, un roman cu decoruri baroce, crime și asasini necunoscuți. Mai mult de atât, e un roman neterminat, cu o poveste „polițistă” căreia nu îi cunoaștem finalul . Nu vă faceți griji! există suficiente indicii în text care să sugereze chiar și în varianta neterminată adevăratul făptaș al crimei. Totodată, Misterul lui Edwin Drood  e un roman de dragoste clasic, cu personaje bine conturate și o poveste ușor de urmărit.

Și pentru a vă convinge cu adevărat că merită citit, vă recomand ca după lectura romanului, să citiți și romanul lui Dan Simmons – Drood – roman care descrie ultimii ani din viața lui Dickens și care, fără îndoială, face trimitere la ghinionistul personaj Edwin Drood din povestea de față.

Comentarii

comments powered by Disqus

ARTICOLE SIMILARE

Stalin Stalin Stalin Paul Johnson
Cum poate fi o biografie care conține pe prima pagină următoarea frază? „Stalin...
Casa veselă Casa veselă. O tragicomedie de familie Casa veselă. O tragicomedie de familie Alison Bechdel
Fără discuție, Casa veselă  e romanul grafic al anului 2016, și aici mă refer...
Fugarii. Evadări din închisori și lagăre în secolul XX Fugarii. Evadări din închisori și lagăre în secolul XX Fugarii. Evadări din închisori și lagăre în secolul XX Ruxandra Cesereanu
Ruxandra Cesereanu revine pe piața editorială cu un nou volum dedicat spațiului...
București, Bulevardul Dacia 77 Bucureşti, bulevardul Dacia 77 Bucureşti, bulevardul Dacia 77 Richard Edwards
Cu siguranță că o întrebare firească e de ce recomand o carte a cărei temă e...
Cazemata Cazemata Cazemata Tudor Ganea
O surpriză foarte plăcută debutul lui Tudor Ganea în proză. Cazemata, roman...