Micul Prinț

Gabriela Macsim
Gabriela Macsim 26 Octombrie, 2015
98

„Micul Prinț” este, poate, cea mai iubită carte cu ilustrații din lume. Știm sigur că este în topul celor mai traduse cărți din lume. În România există peste 5 ediții diferite care se pot găsi de cumpărat, iar această ediție este chiar mai frumoasă decât celelalte, și asta fiindcă imaginile se ridică din carte, la propriu.

Naratorul povestește cum, în copilăria lui, făcuse un mic desen pe care adulții îl interpretau mereu greșit și dădeau dovadă de lipsă de creativitate, refuzând să-l privească și altfel. Crescând mare, se plimba cu avionul într-o zi, când din senin se prăbușește în deșertul Sahara și întâlnește prima ființă care-i interpretează corect desenul, un copil pe care el îl numește „Micul prinț”. Povestea este de o frumusețe rară și puțini sunt cei ce nu sunt familiari cu ea. „Micul prinț” este o adesea interpretată ca fiind doar o carte pentru copii, însă este mai mult de atât, conținând multe observații filosofice despre natura umană,  despre viață, prietenie, creativitate și în special despre caracterul straniu al vieții de adult.

Există cărți educative, jurnale, caiete de activități și chiar benzi desenate care se învârt în jurul poveștii „Micul Prinț” și cred că sunt cea mai bună alegere pentru un copil. Cartea aceasta, în ediția pop-up, este perfectă pentru a-i ajuta pe micuți să se familiarizeze cu povestea Micului Prinț, întâlnit de autor în deșert, dar și pentru un iubitor sau colecționar adult.

Micul prinţ (Ediție pop-up)
Micul prinţ (Ediție pop-up)
Antoine de Saint-Exupéry
Vezi cartea
Descoperă plăcerea de a găti fără zahăr
Cartepedia 10 Aprilie, 2024
"Ce să mai gătim?" nu este doar o întrebare retorică în lumea culinară modernă, ci și titlul unei că...
Cum să citești calitativ, în loc de cantitativ
Cartepedia 07 Aprilie, 2024
Într-o lume în care viteza și cantitatea sunt adesea privite ca măsuri ale succesului, lectura calit...
Decodificarea psihopaților din lumea corporativă
Cartepedia 05 Aprilie, 2024
În lumea afacerilor, unde încrederea și carisma pot deschide multe uși, "Vipere la patru ace" de Pau...
Elena Farago - Poeta inimilor pure
Cartepedia 03 Aprilie, 2024
Pe 29 martie, celebrăm moștenirea culturală și literară a Elenei Farago, una dintre cele mai iubite...

Urmărește-ne pe Instagram