Micul Prinţ

Valentin Derevlean
Valentin Derevlean 08 Aprilie, 2014
2545

Fără îndoială, Micul prinț a devenit în ultima jumătate de secol una dintre cele mai cunoscute cărți pentru copii. Dacă mă întrebați de ce, cred că aș putea găsi câteva răspunsuri.

În primul rând, Micul prinț este un roman de aventuri, uneori incredibile, potrivit pentru vârsta când totul pare posibil. Cititorii descoperă lumea așa cum și-o închipuie orice copil, o lume fantastică, simplă, însă plină de miracole. Totodată, Micul prinț este o poveste despre prietenie și curaj. Un roman în care poți afla de ce adulții sunt oameni plicticoși, complicați și mai tot timpul ocupați cu lucruri neimportante, în timp ce copiii cu imaginație bogată, neînfricați și suficient de curioși sunt marii exploratori ce colindă planetele căutând răspunsuri potrivite la orice întrebare.

Micul prinț, un puști curajos și suficient de bine crescut, locuiește singur pe minuscula sa planetă, alături de 3 vulcani, câteva flori, un trandafir orgolios și bolnăvicios și o mulțime de baobabi, incredibil de periculoși. Plictisit de atâta singurătate, pleacă rătăcind printre planete pentru a vedea cum arată lumea și pentru a descoperi noi prieteni. În cele din urmă ajunge și pe Pământ, loc în care îl întâlnește pe autorul cărții – un pilot supărat că tocmai se prăbușise în deșert, departe de oameni și cu rezerve de apă puține. Și iată cum începe o poveste frumoasă de prietenie...

Micul prinţ
Micul prinţ
Antoine de Saint-Exupéry
Vezi cartea
Descoperă plăcerea de a găti fără zahăr
Cartepedia 10 Aprilie, 2024
"Ce să mai gătim?" nu este doar o întrebare retorică în lumea culinară modernă, ci și titlul unei că...
Cum să citești calitativ, în loc de cantitativ
Cartepedia 07 Aprilie, 2024
Într-o lume în care viteza și cantitatea sunt adesea privite ca măsuri ale succesului, lectura calit...
Decodificarea psihopaților din lumea corporativă
Cartepedia 05 Aprilie, 2024
În lumea afacerilor, unde încrederea și carisma pot deschide multe uși, "Vipere la patru ace" de Pau...
Elena Farago - Poeta inimilor pure
Cartepedia 03 Aprilie, 2024
Pe 29 martie, celebrăm moștenirea culturală și literară a Elenei Farago, una dintre cele mai iubite...

Urmărește-ne pe Instagram