logo
TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Metamorfoză la marginea cerului

Autorul bestseller-ului Mecanica inimii, supranumit „Micul Prinț al literaturii franceze”, revine în forță cu un nou roman fantastic. Povestea lui Tom Cloudman, un cascador la drumul mare, un copil perpetuu și un inadaptat social prin excelență, află în urma unui accident că suferă de cancer într-o stare avansată.

 

Dar cum sufletul lui este unul aproape-îngeresc, nu se poate ca această dramă să coincidă cu aruncarea sa în ghearele teluricului, grosierului, morții comune. Astfel, spitalul în care este tratat se transformă fără veste într-o lume de vis. Va cunoaște o femeie-pasăre, care îl va învăța ce înseamnă iubirea, viața și adevărata libertate. Responsabil cu pigmentarea trăirilor în acest „spital-paradis” este Victor, un puști ce amintește de un alt personaj foarte iubit al literaturii franceze contemporane, Oscar din Oscar și Tanti Roz de Eric-Emmanuel Schmitt.

 

Metamorfoza la marginea cerului amintește, de asemenea, de Pavilionul canceroșilor a lui Alexander Soljenițîn, dar un pavilion pictat în culorile realismului magic specific lui Gabriel García Márquez, păstrând însă marca înregistrată a lui Mathias Malzieu.

Comentarii

comments powered by Disqus

ARTICOLE SIMILARE

Bunicul Elefant își ia rămas-bun Bunicul Elefant îşi ia rămas-bun. Ce se întâmpla când cineva drag moare? Bunicul Elefant îşi ia rămas-bun. Ce se întâmpla când cineva drag moare? Isabel Abedi
Cu siguranță, tema morții nu este cea mai de dorit temă pentru cei mici. Dar cu toate...
ABC-ul dinozaurilor ABC-ul dinozaurilor ABC-ul dinozaurilor Luisa Adam
Dinozaurii nu mai există. Au trăit cândva demult. Cu toate acestea ei sunt foarte...
Pinguinul care voia să afle mai multe Pinguinul care voia să afle mai multe Pinguinul care voia să afle mai multe Jill Tomlinson
Dragi copii, pinguinii sunt niște păsări speciale ce trăiesc numai în zonele...
Cum iubim Cum iubim Cum iubim Pascal Bruckner
Cu siguranță ideea de a defini iubirea este o utopie fără de pereche. Cert este că...
Amintirea dragostei Amintirea dragostei Amintirea dragostei Jim Fergus
Acesta nu este un simplu roman de dragoste în care eroii principali trăiesc...