logo
TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Madlen
Madlen Madlen
Ludwig Bemelmans

Povestea spune, dragi copii, că undeva-n Paris, într-o casă mare, trăiau douăsprezece fete mici. Erau cuminți și-ascultătoare, mâncau tot din farfurie, se spălau pe dinți, ieșeau la plimbare și seara mergeau la culcare. Mereu ordonate, pe două coloane, șase câte șase. Dar dintre toate, Madlen, cea mai mică la măsurătoare, era mai cu moț. Dacă vreți să vedeți de ce, citiți această carte. O să vă placă, mai ales că povestea se spune în versuri.

 

De asta s-a ocupat prietenul vostru Florin Bican, cel cu caii fermecați ce-au rescris poveștile cu Feți-Frumoși. Iar Ludwig Bemelmans a desenat foarte frumos fiecare vers sau strofă. Și cu ocazia aceasta veți face și un tur de onoare prin Paris, orașul acesta minunat și mare.

 

Morala, dragi copii, știți care ar fi? Că bine este să fii copil cuminte, dar și mai bine să fii puțin diferit. Să ai un gram de curaj în plus. Să ieși puțin din rând, dar nu cât să te pierzi, nici cât să trișezi, ci cât să fii unic în felul tău. Să te recunoască lumea după mers și după vers.

Comentarii

comments powered by Disqus

ARTICOLE SIMILARE

Bunicul Elefant își ia rămas-bun Bunicul Elefant îşi ia rămas-bun. Ce se întâmpla când cineva drag moare? Bunicul Elefant îşi ia rămas-bun. Ce se întâmpla când cineva drag moare? Isabel Abedi
Cu siguranță, tema morții nu este cea mai de dorit temă pentru cei mici. Dar cu toate...
ABC-ul dinozaurilor ABC-ul dinozaurilor ABC-ul dinozaurilor Luisa Adam
Dinozaurii nu mai există. Au trăit cândva demult. Cu toate acestea ei sunt foarte...
Pinguinul care voia să afle mai multe Pinguinul care voia să afle mai multe Pinguinul care voia să afle mai multe Jill Tomlinson
Dragi copii, pinguinii sunt niște păsări speciale ce trăiesc numai în zonele...
Cum iubim Cum iubim Cum iubim Pascal Bruckner
Cu siguranță ideea de a defini iubirea este o utopie fără de pereche. Cert este că...
Amintirea dragostei Amintirea dragostei Amintirea dragostei Jim Fergus
Acesta nu este un simplu roman de dragoste în care eroii principali trăiesc...