logo
TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Madlen
Madlen Madlen
Ludwig Bemelmans

Povestea spune, dragi copii, că undeva-n Paris, într-o casă mare, trăiau douăsprezece fete mici. Erau cuminți și-ascultătoare, mâncau tot din farfurie, se spălau pe dinți, ieșeau la plimbare și seara mergeau la culcare. Mereu ordonate, pe două coloane, șase câte șase. Dar dintre toate, Madlen, cea mai mică la măsurătoare, era mai cu moț. Dacă vreți să vedeți de ce, citiți această carte. O să vă placă, mai ales că povestea se spune în versuri.

 

De asta s-a ocupat prietenul vostru Florin Bican, cel cu caii fermecați ce-au rescris poveștile cu Feți-Frumoși. Iar Ludwig Bemelmans a desenat foarte frumos fiecare vers sau strofă. Și cu ocazia aceasta veți face și un tur de onoare prin Paris, orașul acesta minunat și mare.

 

Morala, dragi copii, știți care ar fi? Că bine este să fii copil cuminte, dar și mai bine să fii puțin diferit. Să ai un gram de curaj în plus. Să ieși puțin din rând, dar nu cât să te pierzi, nici cât să trișezi, ci cât să fii unic în felul tău. Să te recunoască lumea după mers și după vers.

Comentarii

comments powered by Disqus

ARTICOLE SIMILARE

Mătase Mătase Mătase Alessandro Baricco
Mini-romanul Mătase este un roman despre cum poezia poate transforma o temă oarecum...
Sunt un curv Sunt un curv Sunt un curv Leonard Ancuța
Cum să nu te oprești în fața unei cărți cu un asemenea titlu?! Fie doar și...
69 de poeme de dragoste 69 de poeme de dragoste. Extrase din atlasul unei lumi dificile 69 de poeme de dragoste. Extrase din atlasul unei lumi dificile Leonard Ancuța
Titlul acestui volum de versuri este fără doar și poate derutant. La primul contact cu...
Iepurii nu mor Iepurii nu mor Iepurii nu mor Savatie Baștovoi
Iepurii nu mor, cu subtitlul Pentru copiii sovietici care au crescut mari, este romanul...
Fuga spre cîmpul cu ciori Fuga spre cîmpul cu ciori. Amintiri dintr-o copilărie ateistă Fuga spre cîmpul cu ciori. Amintiri dintr-o copilărie ateistă Savatie Baștovoi
Tema conflictului dintre generații manifestat la nivel de familie este atât de...