logo
TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Lupul de stepă
Lupul de stepă Lupul de stepă
Hermann Hesse

Lupul de stepă este o carte atât de complexă, încât te obligă să vorbești despre ea în cuvinte cât mai simple. Este o carte despre natura umană. Despre dualitatea acesteia sau chiar despre multiplicarea ego-urilor. Este despre perpetua pendulare a omului superior între neputința de a își accepta condiția și neputința de a și-o schimba. Despre războiul interior al omului ce încearcă să găsească un sens cât mai înalt și cât mai spiritual acestei vieți. Dar care din nevoia de a fi totuși uman, se lasă tras în vârtejul voluptății și al decadenței ce îl îndepărtează pe de o parte de scopurile sale principale, dar pe de altă parte îl ajută să se descopere pe sine, să își elibereze ego-uri de care nici măcar nu era conștient, fiind foarte preocupat să își ridice pe piedestralul vieții sale doar ego-ul de om superior, de om cultivat, de ascet, de aspirant la nemurire.
Este o scriitură nu tocmai facilă, dar având meritul de a te răpi în atmosfera cărții. Inițial, ești tentat să îți asumi rolul de confident tăcut al lupului de stepă, Harry Haller, pentru ca mai apoi să te transformi în umbra lui și să îl urmezi hipnotizat în vârtejul decadenței, fără a-l putea opri, ba chiar gustând la rândul tău din dulceața amară a acelei lumi în care nimic nu pare real, dar totuși totul se reflectă în suflet.

Comentarii

comments powered by Disqus

ARTICOLE SIMILARE

Blestemul tâlharului mustăcios Blestemul tâlharului mustăcios Blestemul tâlharului mustăcios Irina Teodorescu
Irina Teodorescu este româncă, dar s-a stabilit în Franța, la Paris, din...
Cea mai frumoasă carte din lume Cea mai frumoasă carte din lume şi alte povestiri Cea mai frumoasă carte din lume şi alte povestiri Eric-Emmanuel Schmitt
Despre femei se spune îndeobște că sunt imposibil de înțeles. O spun...
Amintiri şi poveşti mai deocheate Amintiri şi poveşti mai deocheate Amintiri şi poveşti mai deocheate Neagu Djuvara
Neagu Djuvara nu este doar un mare istoric, ci și un extraordinar povestitor. Iar acest...
Bucureștii de lângă București Bucureștii de lângă București Bucureștii de lângă București Marian Ştefan
Se spune îndeobște că Bucureștiul este un oraș de coșmar. Și pe bună...
Mătase Mătase Mătase Alessandro Baricco
Mini-romanul Mătase este un roman despre cum poezia poate transforma o temă oarecum...