logo
TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Karel Liman #arhitect
Karel Liman #arhitect Karel Liman #arhitect
Maria Surducan

Ghidurile turistice sunt, de obicei, plictisitoare. Nu prea-ți vine să le citești acasă, stând în fotoliu și le cumperi doar dacă ai nevoie de ele pentru că mergi să vizitezi ceva.

Ei bine, Karel Liman #arhitect, este un fel de ghid turistic în bandă desenată al Peleșului, Pelișorului și al Castelului Bran. Dar nu doar atât. Vorbeşte și despre istoria celui care a dat viață celor trei construcții arhitectonice de o frumusețe fantastică, aproape ireală și scoasă ca din basme.

Maria Surducan surprinde cu volumul de față atât prin ineditul abordării temei – banda este făcută ca și cum vizitatoarea ar pune pe facebook ceea ce vede și detaliile legate de viața lui Karel Liman sunt trecute-n comentariile lăsate la pozele urcate pe internet – cât și prin desenele care aduc mai degrabă a poze decât a desene lucrate de om.

Este o bandă desenată fascinantă, atât prin temă cât și prin execuție, care te va surprinde și care te va face să o iei cu tine când vei pleca în vizită la locațiile mai sus amintite. Dar nu ca pe un ghid turistic, ci ca pe o hartă, un fel de blue-print, pentru a înțelege arhitectura pe care o ai în fața ochilor cât și pentru a lăuda talentul desenatoarei.

Comentarii

comments powered by Disqus

ARTICOLE SIMILARE

Umilirea publică în epoca internetului Umilirea publică în epoca internetului Umilirea publică în epoca internetului Jon Ronson
Jon Ronson m-a distrat și fascinat cu volumul său Testul psihopatului. Amuzant,...
Ochi de câine albastru Ochi de câine albastru Ochi de câine albastru Gabriel García Márquez
Volumul conține primele încercări literare ale lui Gabriel Garcia Marquez,...
Flamurile negre Flamurile negre: ascensiunea ISIS Flamurile negre: ascensiunea ISIS Joby Warrick
O incursiune în secretele formațiunii teroriste care a sădit groază în...
Costumul nici-nu-contează Costumul nici-nu-contează și alte povestiri Costumul nici-nu-contează și alte povestiri Sylvia Plath
Când ai copii pe care vrei să-i adormi, dar alături de care nu vrei să adormi...
Vijelia Vijelia Vijelia Gabriel García Márquez
Înainte, cu mult înainte, de acel Macondo pe care-l vom găsi în cartea...