logo
TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Istoria canibalismului
Istoria canibalismului Istoria canibalismului
Manuel Moros Pena

Îl ştii pe Hannibal Lecter? L-ai urmărit îndeaproape? Ai văzut toate filmele şi ai citit cărţile? Te-a înfricoşat? Ţi-ai dorit să nu fi ştiut vreodată de el? Cannibal Holocaust ţi-a provocat insomnii sau coşmaruri? Îţi place să crezi că toate aceste lucruri nu sunt decât ficţiune? Ei bine, ţeapă! Muhahaha! Totul e cât se poate de real!

Manuel Moros Pena a scris un studiu antropologic bine documentat, dedicat, probabil, în mod direct, specialiṣtilor din domeniul antropologiei, sociologiei ṣi psihologiei, însă chiar ṣi unui neiniṭiat i se permite să pătrundă în lumea întunecată a antropofagiei ṣi a demenṭei datorită textului uṣor de descifrat.

Un lucru este cât se poate de cert: această carte este interzisă celor slabi de înger şi gurmanzilor!

Volumul este un studiu asupra antropofagiei din Antichitate până în prezent. Se trec în revistă atât triburile canibale din Africa, America, Australia etc., precum şi strămoşii lui homo sapiens. Pena povesteşte şi de expeditorii moderni – precum Sir John Franklin care a dispărut; s-a descoperit mai apoi că pentru a supravieţui, după ce a naufragiat, echipajul a recurs la acte de canibalism – şi de contemporanii forţaţi de împrejurări să mănânce carne de om pentru a-şi asigura supravieţuirea, de sportivii al căror avion s-a prăbuşit în Anzi, fiind salvaţi abia după 72 de zile etc..

Vă mai spun că sunt trecuţi şi criminalii în serie care s-au remarcat prin acte de antropofagie şi că la sfârşitul cărţii sunt trecute în revistă câteva filme pe această temă. Iată câteva titluri: The Silence of the Lambs, Sin City, Citizen X, Cannibal Holocaust, Delicatessen etc.

Nota bene: nu este o carte de vacanţă, însă au apărut zvonuri conform cărora ar fi o carte de bucate. Doresc să precizez că zvonul nu a fost lansat de, sau pe acest site.

Comentarii

comments powered by Disqus

ARTICOLE SIMILARE

Umilirea publică în epoca internetului Umilirea publică în epoca internetului Umilirea publică în epoca internetului Jon Ronson
Jon Ronson m-a distrat și fascinat cu volumul său Testul psihopatului. Amuzant,...
Ochi de câine albastru Ochi de câine albastru Ochi de câine albastru Gabriel García Márquez
Volumul conține primele încercări literare ale lui Gabriel Garcia Marquez,...
Flamurile negre Flamurile negre: ascensiunea ISIS Flamurile negre: ascensiunea ISIS Joby Warrick
O incursiune în secretele formațiunii teroriste care a sădit groază în...
Costumul nici-nu-contează Costumul nici-nu-contează și alte povestiri Costumul nici-nu-contează și alte povestiri Sylvia Plath
Când ai copii pe care vrei să-i adormi, dar alături de care nu vrei să adormi...
Vijelia Vijelia Vijelia Gabriel García Márquez
Înainte, cu mult înainte, de acel Macondo pe care-l vom găsi în cartea...