Istoria canibalismului

Vlad Zver
Vlad Zver 30 Septembrie, 2014
813

Îl ştii pe Hannibal Lecter? L-ai urmărit îndeaproape? Ai văzut toate filmele şi ai citit cărţile? Te-a înfricoşat? Ţi-ai dorit să nu fi ştiut vreodată de el? Cannibal Holocaust ţi-a provocat insomnii sau coşmaruri? Îţi place să crezi că toate aceste lucruri nu sunt decât ficţiune? Ei bine, ţeapă! Muhahaha! Totul e cât se poate de real!

Manuel Moros Pena a scris un studiu antropologic bine documentat, dedicat, probabil, în mod direct, specialiṣtilor din domeniul antropologiei, sociologiei ṣi psihologiei, însă chiar ṣi unui neiniṭiat i se permite să pătrundă în lumea întunecată a antropofagiei ṣi a demenṭei datorită textului uṣor de descifrat.

Un lucru este cât se poate de cert: această carte este interzisă celor slabi de înger şi gurmanzilor!

Volumul este un studiu asupra antropofagiei din Antichitate până în prezent. Se trec în revistă atât triburile canibale din Africa, America, Australia etc., precum şi strămoşii lui homo sapiens. Pena povesteşte şi de expeditorii moderni – precum Sir John Franklin care a dispărut; s-a descoperit mai apoi că pentru a supravieţui, după ce a naufragiat, echipajul a recurs la acte de canibalism – şi de contemporanii forţaţi de împrejurări să mănânce carne de om pentru a-şi asigura supravieţuirea, de sportivii al căror avion s-a prăbuşit în Anzi, fiind salvaţi abia după 72 de zile etc..

Vă mai spun că sunt trecuţi şi criminalii în serie care s-au remarcat prin acte de antropofagie şi că la sfârşitul cărţii sunt trecute în revistă câteva filme pe această temă. Iată câteva titluri: The Silence of the Lambs, Sin City, Citizen X, Cannibal Holocaust, Delicatessen etc.

Nota bene: nu este o carte de vacanţă, însă au apărut zvonuri conform cărora ar fi o carte de bucate. Doresc să precizez că zvonul nu a fost lansat de, sau pe acest site.

Istoria canibalismului
Istoria canibalismului
Manuel Moros Pena
Vezi cartea
Descoperă plăcerea de a găti fără zahăr
Cartepedia 10 Aprilie, 2024
"Ce să mai gătim?" nu este doar o întrebare retorică în lumea culinară modernă, ci și titlul unei că...
Cum să citești calitativ, în loc de cantitativ
Cartepedia 07 Aprilie, 2024
Într-o lume în care viteza și cantitatea sunt adesea privite ca măsuri ale succesului, lectura calit...
Decodificarea psihopaților din lumea corporativă
Cartepedia 05 Aprilie, 2024
În lumea afacerilor, unde încrederea și carisma pot deschide multe uși, "Vipere la patru ace" de Pau...
Elena Farago - Poeta inimilor pure
Cartepedia 03 Aprilie, 2024
Pe 29 martie, celebrăm moștenirea culturală și literară a Elenei Farago, una dintre cele mai iubite...

Urmărește-ne pe Instagram