logo
TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Istoria canibalismului
Istoria canibalismului Istoria canibalismului
Manuel Moros Pena

Îl ştii pe Hannibal Lecter? L-ai urmărit îndeaproape? Ai văzut toate filmele şi ai citit cărţile? Te-a înfricoşat? Ţi-ai dorit să nu fi ştiut vreodată de el? Cannibal Holocaust ţi-a provocat insomnii sau coşmaruri? Îţi place să crezi că toate aceste lucruri nu sunt decât ficţiune? Ei bine, ţeapă! Muhahaha! Totul e cât se poate de real!

Manuel Moros Pena a scris un studiu antropologic bine documentat, dedicat, probabil, în mod direct, specialiṣtilor din domeniul antropologiei, sociologiei ṣi psihologiei, însă chiar ṣi unui neiniṭiat i se permite să pătrundă în lumea întunecată a antropofagiei ṣi a demenṭei datorită textului uṣor de descifrat.

Un lucru este cât se poate de cert: această carte este interzisă celor slabi de înger şi gurmanzilor!

Volumul este un studiu asupra antropofagiei din Antichitate până în prezent. Se trec în revistă atât triburile canibale din Africa, America, Australia etc., precum şi strămoşii lui homo sapiens. Pena povesteşte şi de expeditorii moderni – precum Sir John Franklin care a dispărut; s-a descoperit mai apoi că pentru a supravieţui, după ce a naufragiat, echipajul a recurs la acte de canibalism – şi de contemporanii forţaţi de împrejurări să mănânce carne de om pentru a-şi asigura supravieţuirea, de sportivii al căror avion s-a prăbuşit în Anzi, fiind salvaţi abia după 72 de zile etc..

Vă mai spun că sunt trecuţi şi criminalii în serie care s-au remarcat prin acte de antropofagie şi că la sfârşitul cărţii sunt trecute în revistă câteva filme pe această temă. Iată câteva titluri: The Silence of the Lambs, Sin City, Citizen X, Cannibal Holocaust, Delicatessen etc.

Nota bene: nu este o carte de vacanţă, însă au apărut zvonuri conform cărora ar fi o carte de bucate. Doresc să precizez că zvonul nu a fost lansat de, sau pe acest site.

Comentarii

comments powered by Disqus

ARTICOLE SIMILARE

Umilirea publică în epoca internetului Umilirea publică în epoca internetului Umilirea publică în epoca internetului Jon Ronson
Jon Ronson m-a distrat și fascinat cu volumul său Testul psihopatului. Amuzant,...
Elon Musk Elon Musk. Tesla, SpaceX şi misiunea construirii unui viitor fantastic Elon Musk. Tesla, SpaceX şi misiunea construirii unui viitor fantastic Ashlee Vance
Crezi că sunt nebun? l-a întrebat Elon Musk pe autorul cărții de față, Ashlee...
Jony Ive Jony Ive. Geniul din spatele celor mai importante produse Apple Jony Ive. Geniul din spatele celor mai importante produse Apple Leander Kahney
În momentul în care ai un Iphone, Ipod sau Ipad nu ai cum să nu te minunezi...
Al zecelea om Al zecelea om Al zecelea om Graham Greene
Chavel este prizonier al naziștilor alături de alți treizeci de oameni. Un atentat...
Harry Potter și copilul blestemat Harry Potter și copilul blestemat Harry Potter și copilul blestemat J.K. Rowling
Harry Potter e bătrân acum, are trei copii, lucrează la Ministerul Magiei, iar...