logo
TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Istoria Artei. De la pictura rupestră la arta urbană

     Fascinanta lume a artei și-a găsit dintotdeauna locuitorii ei, fie că vorbim despre cei care practică arta într-o formă sau alta, fie că ne referim la cei care se delectează privind-o și încercând să o pătrundă, chiar dacă de multe ori mai mult se afundă. Dar este foarte bine și așa pentru că odată deplin descoperită, magia artei își pierde tot farmecul.
     Privită strict din perspectiva cotorului, cartea lui Stephen Farthing poate trece foarte ușor drept „încă o carte groasă despre istoria artei”. Dar cel ce privește o carte doar pe cotor, acela nu are voie să se pronunțe. Odată deschisă, cartea aceasta se transformă într-o lume fascinantă de culori și forme, și mai ales de informații.
     Ceea ce dă o valoare considerabilă acestei lucrări este simfonie dintre volumul de informație și concepția grafică. Autorul prezintă succint, dar bine punctat, întreaga istorie a artei, din preistorie până astăzi. O primă împărțire se face pe epoci sau secole, apoi în cadrul fiecărei epoci sunt trecute la index principalele curente artistice, iar în cadrul fiecărui curent este prezentată o lucrare reprezentativă, însoțită de o scurtă biografie a autorului ei. De asemenea fiecare lucrare este analizată în detaliu, urmărindu-se anumite aspecte cu valoare de simbol.
     Așadar, este o lucrare ce potolește atât setea ochiului cât și pe aceea a minții, cititorul putându-se considera după parcurgerea ei un tânăr inițiat în istoria artei.

Comentarii

comments powered by Disqus

ARTICOLE SIMILARE

Blestemul tâlharului mustăcios Blestemul tâlharului mustăcios Blestemul tâlharului mustăcios Irina Teodorescu
Irina Teodorescu este româncă, dar s-a stabilit în Franța, la Paris, din...
Cea mai frumoasă carte din lume Cea mai frumoasă carte din lume şi alte povestiri Cea mai frumoasă carte din lume şi alte povestiri Eric-Emmanuel Schmitt
Despre femei se spune îndeobște că sunt imposibil de înțeles. O spun...
Amintiri şi poveşti mai deocheate Amintiri şi poveşti mai deocheate Amintiri şi poveşti mai deocheate Neagu Djuvara
Neagu Djuvara nu este doar un mare istoric, ci și un extraordinar povestitor. Iar acest...
Bucureștii de lângă București Bucureștii de lângă București Bucureștii de lângă București Marian Ştefan
Se spune îndeobște că Bucureștiul este un oraș de coșmar. Și pe bună...
Mătase Mătase Mătase Alessandro Baricco
Mini-romanul Mătase este un roman despre cum poezia poate transforma o temă oarecum...