logo
TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Învelit în propriul corp

Acest volum de versuri al Denisei Duran poate fi citit asa cum „ai citi” un film fotografic ce a surprins zbaterea unui suflet ieșit din trup, încercările sale de a se recunoaște pe sine, de a-și recunoaște trupul, de a reintra în propriul trup. Uneori ai impresia că sufletul își pozează trupul, apoi invers, trupul își pozează sufletul, ca într-un joc nebun ce pare să aibă ca miză prelungirea timpului în care cele două părți vor rămâne separate pentru a se repurifica fiecare în parte, pentru a fi apte să se reunească sub forma unui tot unitar.
Renunțând la metafora filmului foto, aș putea spune că placheta aceasta cuprinde o serie de micro-poeme șlefuite până la esență, ce au ca numitor comun din punct de vedere stilistic și estetic îmbinarea imaginilor dure cu cele sensibile, ca într-un sistem de dublu-helix specific ADN-ului. Și ele chiar par a spune povestea unui anume ADN petrecută real undeva în timpul și spațiul nostru curent, dar totuși departe de ochii noștri incapabili să o perceapă. Inclusiv afișarea titlurilor la finalul fiecărei scântei poetice nu spune altceva decât că totul s-a desfășurat doar în oglindă, în oglinda interioară a eului poetic.
Pentru mine lectura acestor poeme a avut un efectec paradoxal întrucât deși citeam despre o rană deschisă, mie mi se închideau toate rănile. Un fel de cu rana pe rană legând, mesianic.

Comentarii

comments powered by Disqus

ARTICOLE SIMILARE

Blestemul tâlharului mustăcios Blestemul tâlharului mustăcios Blestemul tâlharului mustăcios Irina Teodorescu
Irina Teodorescu este româncă, dar s-a stabilit în Franța, la Paris, din...
Cea mai frumoasă carte din lume Cea mai frumoasă carte din lume şi alte povestiri Cea mai frumoasă carte din lume şi alte povestiri Eric-Emmanuel Schmitt
Despre femei se spune îndeobște că sunt imposibil de înțeles. O spun...
Amintiri şi poveşti mai deocheate Amintiri şi poveşti mai deocheate Amintiri şi poveşti mai deocheate Neagu Djuvara
Neagu Djuvara nu este doar un mare istoric, ci și un extraordinar povestitor. Iar acest...
Bucureștii de lângă București Bucureștii de lângă București Bucureștii de lângă București Marian Ştefan
Se spune îndeobște că Bucureștiul este un oraș de coșmar. Și pe bună...
Mătase Mătase Mătase Alessandro Baricco
Mini-romanul Mătase este un roman despre cum poezia poate transforma o temă oarecum...