logo
TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Întâlnire cu Heechee

Trebuie să recunosc că primele două romane din serie au fost foarte bune, însă cel de-al treilea nu prea se ridică la nivelul așteptat de mine. Seria continuă povestea miliardarului Robin Broadhead și încercările lui disperate de a-și menține în viață imperiul financiar și trupul, pe de o parte, și de a da de urma celebrilor heechee și a iubitei sale prinsă într-o gaură de vierme.

Ce se întămplă însă când teroriștii dau de furcă imperiului, eroul principal moare și devine o inteligență artificială, iubita crezută pierdută pentru totdeauna revine vie, nevătămată și, mai mult de atât, la fel de tânără ca și atunci când rămase blocată în bucla temporală, iar heechee își fac simțită prezența? Pohl răspunde în mare măsură acestor întrebări în volum, însă răspunsurile sale sunt deseori plictisitoare, mult prea lungi și nici măcar celebra inteligență artificială Albert Einstein nu te scoate din monotonia paginilor.

Evident că acțiunea nu e terminată. Heechee ies din ascunzătoarea lor înfricoșați că oamenii prin călătoriile lor vor da de veste unei civilizații superioare care de-a lungul timpului a decimat toate civilizațiile întâlnite, însă partea aceasta e doar un năvod aruncat cititorului pentru a aștepta volumul următor. Așadar avem în față un volum trei necesar, cu informații care completează intriga și schema universului imaginat de Pohl, însă cu mari trageri de timp, asemănătoare serialelor americane. Cred că se putea mult mai bine!

Comentarii

comments powered by Disqus

ARTICOLE SIMILARE

Povestea slujitoarei Povestea slujitoarei Povestea slujitoarei Margaret Atwood
În literatura universală există multe distopii celebre care au marcat și,...
Sulița deșertului Sulița deșertului. Seria Demon (Vol. 2) Sulița deșertului. Seria Demon (Vol. 2) Peter V. Brett
Peter V. Brett depășește așteptările cu această serie Demon. Deși găsești o...
Spectrul lui Phlebas Spectrul lui Phlebas. Seria Cultura (Vol. I) Spectrul lui Phlebas. Seria Cultura (Vol. I) Iain M. Banks
Spectrul lui Phlebas e romanul care deschide una dintre cele mai mari serii space opera...
Nu cred în sfârșitul lumii Nu cred în sfârșitul lumii Nu cred în sfârșitul lumii Antoaneta Ralian
Cu siguranță, toți cei care vor răsfoi volumul acesta știu cine e Antoaneta Ralian....
Orașul ambasadei Orașul Ambasadei Orașul Ambasadei China Miéville
Cu siguranță, Orașul ambasadei e unul dintre cele mai inteligente și mai fascinante...