logo
TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Haiganu. Fluviul şoaptelor

Pentru fanii serialului BD Harap Alb continuă, cartea aceasta este un nou motiv de bucurie, autorul fiind nimeni altul decât scenaristul revistelor HAC! și TFB. Fluviul Șoaptelor se anunță a fi prima carte dintr-o serie de romane fantasy ce îl vor avea ca personaj principal pe Haiganu, zeul exilat în Lumea-Celor-Mici.

Atmosfera creată de Marian Coman în această carte seamănă cumva cu cea din Stăpânul Inelelor, lumea din Haiganu fiind populată de personaje care mai de care mai stranii. Astfel, zeul cu un singur ochi este ajutat în misiunea sa de Zourazi, un pui de om prin care curge sânge de zeu, și care se poate alipi de animale, devenindu-le siamez. Ei luptă împotriva a doi vrăjitori ce conduc o armată de orfani transformați în mercenari. De altfel, fiecare personaj este învăluit într-o aură deasă de mister. Nu lipsește nici factorul psihologic, nici aburul psihedelic.

Stilul povestirii este unul alert, acțiunile se succed cu o rapiditate uluitoare. Sunt urmărite alternativ mai multe planuri ale poveștii, fiecare având în centru un personaj cheie. Capitolele sunt scurte și nu cuprind mai mult de o secvență compactă. Altfel spus, cartea are toate calitățile necesare pentru a fi ecranizată, deși scenariul se potrivește mai degrabă stilului hollywoodian decât celui mioritic. Dar cine știe ce se va întâmpla...

De altfel, romanul a primit și girul a doi maeștri ai genului S.F. & Fantasy români: Michael Haulică & Mircea Oprița. Lectură & călătorie plăcută!

Comentarii

comments powered by Disqus

ARTICOLE SIMILARE

Blestemul tâlharului mustăcios Blestemul tâlharului mustăcios Blestemul tâlharului mustăcios Irina Teodorescu
Irina Teodorescu este româncă, dar s-a stabilit în Franța, la Paris, din...
Cea mai frumoasă carte din lume Cea mai frumoasă carte din lume şi alte povestiri Cea mai frumoasă carte din lume şi alte povestiri Eric-Emmanuel Schmitt
Despre femei se spune îndeobște că sunt imposibil de înțeles. O spun...
Amintiri şi poveşti mai deocheate Amintiri şi poveşti mai deocheate Amintiri şi poveşti mai deocheate Neagu Djuvara
Neagu Djuvara nu este doar un mare istoric, ci și un extraordinar povestitor. Iar acest...
Bucureștii de lângă București Bucureștii de lângă București Bucureștii de lângă București Marian Ştefan
Se spune îndeobște că Bucureștiul este un oraș de coșmar. Și pe bună...
Mătase Mătase Mătase Alessandro Baricco
Mini-romanul Mătase este un roman despre cum poezia poate transforma o temă oarecum...