logo
TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Frumoasa adormită și fusul

Tot ce se întâmplă și se știe începe cu „A fost odată”. Pentru că toate au un început. Și atunci când acesta nu se pierde în clarobscurul mitului, cu siguranță se regăsește în minunata lume a basmelor. Pentru că, fapt de necontestat, lumea nu poate trăi fără basme. Și nici fără mituri, dar asta este altă poveste.

 

La fel aș putea spune și despre cartea pe care o prezint acum: că este o altă poveste. Dar de fapt nu este o altă poveste, ci două vechi povești, împletite, spuse într-un alt fel. „Albă ca Zăpada și cei șapte pitici” (dintre care au rămas doar trei) se întrepătrunde cu „Frumoasa din pădurea adormită”.

 

Ce iese? Nu vă pot spune, că aș spulbera misterul. Vă pot deconspira numai atât: umor, magie neagră, aventură fantasy și puțină filozofie pe final. Și ca să vă sporesc interesul, vă mai spun: ilustrațiile lui Chris Riddell sunt foarte gothic și contribuie din plin la realizarea atmosferei de basm-horror. 

Comentarii

comments powered by Disqus

ARTICOLE SIMILARE

Bunicul Elefant își ia rămas-bun Bunicul Elefant îşi ia rămas-bun. Ce se întâmpla când cineva drag moare? Bunicul Elefant îşi ia rămas-bun. Ce se întâmpla când cineva drag moare? Isabel Abedi
Cu siguranță, tema morții nu este cea mai de dorit temă pentru cei mici. Dar cu toate...
ABC-ul dinozaurilor ABC-ul dinozaurilor ABC-ul dinozaurilor Luisa Adam
Dinozaurii nu mai există. Au trăit cândva demult. Cu toate acestea ei sunt foarte...
Pinguinul care voia să afle mai multe Pinguinul care voia să afle mai multe Pinguinul care voia să afle mai multe Jill Tomlinson
Dragi copii, pinguinii sunt niște păsări speciale ce trăiesc numai în zonele...
Cum iubim Cum iubim Cum iubim Pascal Bruckner
Cu siguranță ideea de a defini iubirea este o utopie fără de pereche. Cert este că...
Amintirea dragostei Amintirea dragostei Amintirea dragostei Jim Fergus
Acesta nu este un simplu roman de dragoste în care eroii principali trăiesc...