logo
TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Fahrenheit 451
Fahrenheit 451 Fahrenheit 451
Ray Bradbury

În anul 1953, scriitorul american Ray Branbury a imaginat o lume în care dușmanii de clasă ai societății sunt cărțile și cei care le citesc. Așa că împotriva lor trebuie declanșată apocalipsa flăcărilor „purificatoare”. Noua ordine gravitează în jurul mass-mediei și a drogurilor ce pregătesc terenul pentru îndobitocirea maselor. Cu toate acestea, undeva prin păduri, departe de oraș, mai există o mână de oameni ce și-au transformat creierul în adevărate hard-diskuri, memorând toate marile opere ale umanității.

Nu vă sună oare cunoscut? Singurele diferențe dintre scenariul cărții și realitatea societății de astăzi la nivel mondial sunt acelea că: nu este nevoie să mai dăm foc la cărți, pentru că oricum nu mai interesează pe mulți, iar mass-media subjugă tot mai mare parte din societate prin dezinformare și manipulare, atingându-și scopul fără ca victimele să mai fie nevoite să se îndoape cu droguri. Rămâne de stabilit dacă cei pentru care încă mai contează cărțile, își vor asuma în timp util rolul de memoratoare mobile a întregii înțelepciuni a lumii.

Așadar, o carte despre care s-a spus că este distopie, dar care se dovedește a fi chiar o profeție ce se îndeplinește sub ochii noștrii. Luați, citiți și acționați în consecință!

Comentarii

comments powered by Disqus

ARTICOLE SIMILARE

Bunicul Elefant își ia rămas-bun Bunicul Elefant îşi ia rămas-bun. Ce se întâmpla când cineva drag moare? Bunicul Elefant îşi ia rămas-bun. Ce se întâmpla când cineva drag moare? Isabel Abedi
Cu siguranță, tema morții nu este cea mai de dorit temă pentru cei mici. Dar cu toate...
ABC-ul dinozaurilor ABC-ul dinozaurilor ABC-ul dinozaurilor Luisa Adam
Dinozaurii nu mai există. Au trăit cândva demult. Cu toate acestea ei sunt foarte...
Pinguinul care voia să afle mai multe Pinguinul care voia să afle mai multe Pinguinul care voia să afle mai multe Jill Tomlinson
Dragi copii, pinguinii sunt niște păsări speciale ce trăiesc numai în zonele...
Cum iubim Cum iubim Cum iubim Pascal Bruckner
Cu siguranță ideea de a defini iubirea este o utopie fără de pereche. Cert este că...
Amintirea dragostei Amintirea dragostei Amintirea dragostei Jim Fergus
Acesta nu este un simplu roman de dragoste în care eroii principali trăiesc...