logo
TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Exorcistul
Exorcistul Exorcistul
William Peter Blatty

De ce ai nevoie ca să citești această carte:

Usturoi – cât cuprinde la toate ferestrele și ușile;

Crucifixe – la gât, urechi, tatuat pe piele, în camera în care citești, pe pernă înainte de culcare etc.

Preoți – cel puțin o duzină din care doar jumătate au voie să fi băut tot vinul de împărtășanie. Asta dacă vrei să prinzi dimineața.

Biblii – vreo cinci, din care cel puțin trei să fie din alea mari pe care nu le poți ridica cu o singură mână. Cam în genul acelor Biblii cu care eram altoiți în școală la ora de religie.

Orice alte talisman, și să fie la îndemână.

Pentru mine, fiorii de groază, transpirația rece în care m-am scăldat o noapte întreagă, teroarea pură care m-a încercat săptămâni de-a rândul de fiecare dată când auzeam un zgomot mai ciudat în nopțile întunecate fără lună încă mai sunt de actualitate când vine vorba de Exorcistul lui Blatty.

Nu contează vârsta la care am citit și recitit povestea terifiantă a posedării lui Regan, groaza a revenit și s-a cuibărit din nou, adânc în oase și nu m-a părăsit până când nu mi-am lăsat capul pe pernă și m-am gândit la cele mai liniștitoare cascade pe care mi le-am putut imagina.

O fetiță este posedată de însăși Satana, punând la grea încercare credința preotului Karras. O confruntare titanică între forțele întunericului și psihicul uman din care învingătorul nu are cum să iasă întreg.

La carte, neapărat, se recomandă și vizionarea filmului. Nu contează dacă vezi mai întâi filmul și apoi citești cartea, dar este imperios necesar să le ai pe amândouă. Asta dacă ai inimă și stomac pentru că altfel nu te văd bine după ce dai ochii cu rezultatul imaginației extrem de bogate și bolnave a lui William Peter Blatty.

Îți doresc distracție plăcută!  Râsul malefic care te-a însoțit pe măsură ce ai citit acest text să știi că nu-mi aparține…

Comentarii

comments powered by Disqus

ARTICOLE SIMILARE

Umilirea publică în epoca internetului Umilirea publică în epoca internetului Umilirea publică în epoca internetului Jon Ronson
Jon Ronson m-a distrat și fascinat cu volumul său Testul psihopatului. Amuzant,...
Ochi de câine albastru Ochi de câine albastru Ochi de câine albastru Gabriel García Márquez
Volumul conține primele încercări literare ale lui Gabriel Garcia Marquez,...
Flamurile negre Flamurile negre: ascensiunea ISIS Flamurile negre: ascensiunea ISIS Joby Warrick
O incursiune în secretele formațiunii teroriste care a sădit groază în...
Costumul nici-nu-contează Costumul nici-nu-contează și alte povestiri Costumul nici-nu-contează și alte povestiri Sylvia Plath
Când ai copii pe care vrei să-i adormi, dar alături de care nu vrei să adormi...
Vijelia Vijelia Vijelia Gabriel García Márquez
Înainte, cu mult înainte, de acel Macondo pe care-l vom găsi în cartea...