logo
TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Dezmembrați
Dezmembrați Dezmembrați
Adriana Carrasco

Dacă pictorița mexicană Frida Kahlo ar fi scris poezii, cu siguranță că ar fi semănat izbitor cu cele ale Adrianei Carrasco. Sau poate că poeta s-a întovărășit în duh cu pictorița. Pentru că energia care răzbate din versurile Adrianei este îmbibată cu parfumul sufletesc al Fridei. Aceeași revoltă, același noncorformism, aceeași iubire de patrie, același patos revoluționar.

Imaginile aparent dadaisto-suprarealiste construite de aceasta pot fi asemănate cu picturile Fridei despre care Breton a spus că sunt suprarealiste, iar ea a tăgăduit, afirmând că pictează doar propria ei realitate interioară.

Adriana are Mexicul ei interior, populat de mexicani cu sânge clocotitor, nu de fantome speriate de despoți dominatori. Ea iubește acest Mexic așa cum înțelege ea iubirea: dură, dar sinceră. Limba iubirii sale este limba străzii. Limba revoltei sale este limba străzii. Limba tăcerii ei este limba celor care preferă să-și piardă limba decât să tacă. 

Comentarii

comments powered by Disqus

ARTICOLE SIMILARE

Mătase Mătase Mătase Alessandro Baricco
Mini-romanul Mătase este un roman despre cum poezia poate transforma o temă oarecum...
Sunt un curv Sunt un curv Sunt un curv Leonard Ancuța
Cum să nu te oprești în fața unei cărți cu un asemenea titlu?! Fie doar și...
69 de poeme de dragoste 69 de poeme de dragoste. Extrase din atlasul unei lumi dificile 69 de poeme de dragoste. Extrase din atlasul unei lumi dificile Leonard Ancuța
Titlul acestui volum de versuri este fără doar și poate derutant. La primul contact cu...
Iepurii nu mor Iepurii nu mor Iepurii nu mor Savatie Baștovoi
Iepurii nu mor, cu subtitlul Pentru copiii sovietici care au crescut mari, este romanul...
Fuga spre cîmpul cu ciori Fuga spre cîmpul cu ciori. Amintiri dintr-o copilărie ateistă Fuga spre cîmpul cu ciori. Amintiri dintr-o copilărie ateistă Savatie Baștovoi
Tema conflictului dintre generații manifestat la nivel de familie este atât de...