logo
TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
De trei ori în zori
De trei ori în zori De trei ori în zori
Alessandro Baricco

Această carte s-a născut dintr-o scânteie pe care autorul a aruncat-o, întâmplător sau nu, într-un alt  roman de-al său Mr. Gwyn, unde personajul principal mărturisește că într-o viață anterioară i-ar fi plăcut să fie hol de hotel. Iar holul de hotel devine decor-personaj și fir roșu pentru cele trei povestiri ce compun cartea de față.

Aparent, cele trei povestiri nu au legătură între ele, dar un cititor abil va înțelege că de fapt sunt relatate trei momente deosebite din viața unui singur personaj, desfășurate fiecare în câte un hol de hotel și, foarte important, în acel moment de trecere de la noapte la zi; lumina zorilor fiind de altfel și o metaforă: aceea a momentului în care trebuie să te lași invadat de lumina suprafirească a conștiinței care îți dă curaj să te rupi de trecut, să îți asumi trecutul și să îți pui viața în slujba idealului de a fi un om mai bun.

De trei ori în zori păstrează neștirbită marca „Baricco”, definită prin stilul narativ vivace, împletirea epicului cu secvențe lirice, precum și crearea unei atmosfere cvasirealiste.

Comentarii

comments powered by Disqus

ARTICOLE SIMILARE

Mătase Mătase Mătase Alessandro Baricco
Mini-romanul Mătase este un roman despre cum poezia poate transforma o temă oarecum...
Sunt un curv Sunt un curv Sunt un curv Leonard Ancuța
Cum să nu te oprești în fața unei cărți cu un asemenea titlu?! Fie doar și...
69 de poeme de dragoste 69 de poeme de dragoste. Extrase din atlasul unei lumi dificile 69 de poeme de dragoste. Extrase din atlasul unei lumi dificile Leonard Ancuța
Titlul acestui volum de versuri este fără doar și poate derutant. La primul contact cu...
Iepurii nu mor Iepurii nu mor Iepurii nu mor Savatie Baștovoi
Iepurii nu mor, cu subtitlul Pentru copiii sovietici care au crescut mari, este romanul...
Fuga spre cîmpul cu ciori Fuga spre cîmpul cu ciori. Amintiri dintr-o copilărie ateistă Fuga spre cîmpul cu ciori. Amintiri dintr-o copilărie ateistă Savatie Baștovoi
Tema conflictului dintre generații manifestat la nivel de familie este atât de...