Copiii de făină

Vlad Zver
Vlad Zver 29 Iunie, 2015
813

Toată lumea așteaptă Târgul de Știință. Băieții din a X-a C îl așteaptă aplaudând chiar și din urechi pentru că la Târg se mai întâmplă explozii care, toată lumea știe, sunt grozave! Doar că a X-a C nu este clasa cu cele mai luminate capete, ba dimpotrivă, sunt chiar destul de întunecate, atât de întunecate încât până și șinele unui tren s-ar intersecta din cauza întunericului. Băieții sunt care mai de care mai năzdrăvani și au idei care mai de care mai năstrușnice. Mai degrabă s-ar lua la bătaie decât să facă o temă sau mai degrabă ar juca o farsă decât să vină normal la ore. Însă profesorul Cartwright are o surpriză pentru ei, chiar dacă nu a fost neapărat ideea lui, supriza este prezentată de el. Și anume clasa a X-a C trebuie să să aducă o contribuție la Târgul de Știință alegând una dintre temele de mai jos:

Textile/Nutriție/Economie domestică/Puericultură/Studiul consumatorului

Deși nimeni nu știe despre ce vorbește profesorul, cumva Simon, unul dintre vlăjganii clasei, prinde o vorbă din cancelaria profesorilor, cum că la puericultură s-ar da copii de făină care ar exploda la Târg. Toată clasa află și se hotărăsc se opteze pentru acest curs. Însă copiii de făină încep să fie iubiți de către elevi, iar Simon se atașează cel mai tare de ei, mai ales că-l fac să se întrebe cu privire la plecarea tatălui său ce l-a părăsit încâ de când era doar un bebe. Și Simon începe o muncă de detectiv care-l va ajuta să se maturizeze și să descopere rolul ascuns al copiilor de făină. Care va culmina cu o explozie… sau?

Fine scrie exact așa cum trebuie pentru ca povestea ei să-ți meargă la suflet. Când amuzantă, când dramatică, povestea micilor saci de făină și a părinților lor adoptivi este una dintre acele povești care te pot marca și care te pot face să-i privești mai cu atenție pe colegii copilului tău care nu au decât un părinte. Te ajută să știi că acești copii s-ar putea să-și dorească persoane cu care să poată vorbi sau măcar ocazii pentru a-și lăsa sentimentele reprimate să fie exprimate fără frica de oprobriul public.

Copiii de făină - PB
Copiii de făină - PB
Anne Fine
Vezi cartea
Cum să ai un club de lectură reușit
Cartepedia 27 Martie, 2024
Un club de lectură reușit poate transforma radical experiența cititului, transformând-o dintr-o acti...
Sfaturi pentru a termina o carte
Cartepedia 25 Martie, 2024
A termina de scris o carte poate părea o călătorie intimidantă, plină de obstacole și momente de înd...
Explorând Dune: O Călătorie Cinematografică pe Arrakis
Cartepedia 23 Martie, 2024
Când vorbim despre capodopere cinematografice care aduc în prim-plan universuri complexe, "Dune" de...
Philip Roth: Maestrul narativ al controverselor și introspecțiilor
Cartepedia 19 Martie, 2024
În lumea literaturii americane, Philip Roth ocupă un loc de onoare, fiind celebrat pentru explorarea...

Urmărește-ne pe Instagram