Clementina

Gabriela Macsim
Gabriela Macsim 04 Iunie, 2015
98

Clementina vrea doar să rezvole toate problemele, în așa fel încât toată lumea să fie fericită. Este de neînțeles pentru Clementina care este motivul pentru care toate lucrurile ies complet anapoda. Cum se face că orice decizie ar lua, pentru adulți pare să fie mereu decizia greșită?

Clementina înțelege lucrurile mult mai bine decât ceilalți din jur și ajunge mereu direct la miezul problemei, și chiar de aceea rezolvările ei sunt foarte originale. Adulții cred mai mult în abordările tradiționale ale problemelor, excentricitățile Clementinei fiind doar un motiv pentru a-și da ochii peste cap, dar din fericire, părinții Clementinei o înțeleg și îi încurajează originalitatea. Restul adulților, în schimb, încearcă să o aducă mereu pe Clementina pe calea cea dreaptă.

Micuța Clementina are un frățior ce se ține mereu de pozne, iar Clementina are pentru el doar nume de legume. Prietena ei cea mai bună, Margaret, este complet neimpresionată de excentricitățile Clementinei, dar este o prietenă bună, dacă nu ținem cont de micile probleme pe care le-au avut din cauza diferențelor dintre ele. Totuși, ceea ce-și dorește Clementina cel mai mult este să aibă parte de compania unei gorile.

Aventurile Clementinei merită citite, fiind scrise cu mult umor. Aceasta este cu siguranță printre cele mai comice cărți pe care le-am citit în ultima vreme și o recomand copiilor, dar și adulților cărora le este dor de copilărie.

Eroina Clementina (Vol. 1) - PB
Eroina Clementina (Vol. 1) - PB
Sara Pennypacker
Vezi cartea
Descoperă plăcerea de a găti fără zahăr
Cartepedia 10 Aprilie, 2024
"Ce să mai gătim?" nu este doar o întrebare retorică în lumea culinară modernă, ci și titlul unei că...
Cum să citești calitativ, în loc de cantitativ
Cartepedia 07 Aprilie, 2024
Într-o lume în care viteza și cantitatea sunt adesea privite ca măsuri ale succesului, lectura calit...
Decodificarea psihopaților din lumea corporativă
Cartepedia 05 Aprilie, 2024
În lumea afacerilor, unde încrederea și carisma pot deschide multe uși, "Vipere la patru ace" de Pau...
Elena Farago - Poeta inimilor pure
Cartepedia 03 Aprilie, 2024
Pe 29 martie, celebrăm moștenirea culturală și literară a Elenei Farago, una dintre cele mai iubite...

Urmărește-ne pe Instagram