logo
TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Cine a fost Galileo?
Cine a fost Galileo? Cine a fost Galileo?
Patricia Brennan Demuth

Editura Pandora M, membră a Grupului Editorial Trei, a inițiat la finele anului 2015 o colecție de cărți dedicate în principal copiilor, dar de care se pot bucura în egală măsură și adulții, având ca obiectiv prezentarea mai multor personalități ce au influențat mersul lumii, sub forma unor rezumate concise a vieții și activității lor. Sub titlul generic: Cine a fost... Au fost prezentați: Iisus Hristos, Leonardo da Vinci, Marco Polo, Pablo Picasso, Mozart etc. A venit și rândul lui Galileo.

Galileo Galilei a intrat în istoria lumii ca cel care a observat și analizat pentru prima oară bolta cerească, folosindu-se de o lunetă confecționată tot de el. El a descoperit astfel că Soarele este în centrul Sistemului Solar, și nu Pământul, așa cum se credea până atunci. Descoperirea lui a intrat așadar în contradicție cu învățătura oficială susținută inclusiv de către Biserica Romano Catolică, fapt ce i-a adus o serie de neplăceri din partea acesteia. Am putea spune că el a fost și un simbol al omului dornic de a cerceta pentru a se convinde sau pentru a înțelege cele ce se impuneau fără a fi explicate.

Cartea aceasta oferă informații deosebit de utile despre întreaga viață a lui Galileo, începând cu micile invenții din copilărie, și punând accentul pe temperamentul său rebel, precum și pe modul întotdeauna științific în care își susținea descoperirile. De asemenea sunt oferite în paralel și o mulțime de informații referitoare la epoca în care a activat acesta, fiind ilustrate și o serie de personalități cu care Galileo a intrat în contact.

Comentarii

comments powered by Disqus

ARTICOLE SIMILARE

Blestemul tâlharului mustăcios Blestemul tâlharului mustăcios Blestemul tâlharului mustăcios Irina Teodorescu
Irina Teodorescu este româncă, dar s-a stabilit în Franța, la Paris, din...
Cea mai frumoasă carte din lume Cea mai frumoasă carte din lume şi alte povestiri Cea mai frumoasă carte din lume şi alte povestiri Eric-Emmanuel Schmitt
Despre femei se spune îndeobște că sunt imposibil de înțeles. O spun...
Amintiri şi poveşti mai deocheate Amintiri şi poveşti mai deocheate Amintiri şi poveşti mai deocheate Neagu Djuvara
Neagu Djuvara nu este doar un mare istoric, ci și un extraordinar povestitor. Iar acest...
Bucureștii de lângă București Bucureștii de lângă București Bucureștii de lângă București Marian Ştefan
Se spune îndeobște că Bucureștiul este un oraș de coșmar. Și pe bună...
Mătase Mătase Mătase Alessandro Baricco
Mini-romanul Mătase este un roman despre cum poezia poate transforma o temă oarecum...