logo
TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Cîmpia în flăcări

 Pentru cei care au auzit de Mexic doar din telenovele și cred că Mexicul înseamnă doar pălării mari, pelerine ciudate și tortilla, precum și serenade la fereastră cântate de trubaduri îndrăgostiți, cartea aceasta va fi ca o trezire la realitate.
 Juan Rulfo, autorul mexican ce a reușit cu doar două cărți (Cîmpia în flăcări și Pedro Paramo) să intre în istoria literaturii universale, realizează cu acest volum de proză scurtă o radiografie sinceră a vieții mexicanilor. Toate povestirile gravitează în jurul unui eveniment istoric concret: Revoluția Mexicană, și dezvăluie un Mexic al sărăciei, al fricii, al violenței, un Mexic în care oamenii ajung să se ucidă între ei doar pentru a-și fura unii altora resursele vitale de viață, un Mexic în care rude de sânge ajung dușmani de moarte din cauza sărăciei ce întunecă mințile tuturor. Așadar, un Mexic mai degrabă apocaliptic decât edenic, un Mexic realist, de unde iubirea și speranța au fost exilate în filme și povești, mai puțin realiste.
 O lectură menită să facă lumină în mitul unui tărâm paradisiac, o lectură ca o injecție vitală cu realism, pentru cei ce vor să știe adevărul despre urmașii maiașilor.

Comentarii

comments powered by Disqus

ARTICOLE SIMILARE

Mătase Mătase Mătase Alessandro Baricco
Mini-romanul Mătase este un roman despre cum poezia poate transforma o temă oarecum...
Sunt un curv Sunt un curv Sunt un curv Leonard Ancuța
Cum să nu te oprești în fața unei cărți cu un asemenea titlu?! Fie doar și...
69 de poeme de dragoste 69 de poeme de dragoste. Extrase din atlasul unei lumi dificile 69 de poeme de dragoste. Extrase din atlasul unei lumi dificile Leonard Ancuța
Titlul acestui volum de versuri este fără doar și poate derutant. La primul contact cu...
Iepurii nu mor Iepurii nu mor Iepurii nu mor Savatie Baștovoi
Iepurii nu mor, cu subtitlul Pentru copiii sovietici care au crescut mari, este romanul...
Fuga spre cîmpul cu ciori Fuga spre cîmpul cu ciori. Amintiri dintr-o copilărie ateistă Fuga spre cîmpul cu ciori. Amintiri dintr-o copilărie ateistă Savatie Baștovoi
Tema conflictului dintre generații manifestat la nivel de familie este atât de...