logo
TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Cavalerul celor șapte regate
Cavalerul celor șapte regate Cavalerul celor șapte regate
George R.R. Martin

Mort copt, trebuie să menționez de la început că nu am citit celebra serie a lui Martin despre luptele pentru putere din Westeros. Am văzut serialul, sunt la zi cu el și-mi place. Însă, din diverse motive, și cred că timpul e unul dintre ele, nu am reușit să mă apuc de seria neterminată încă. Așa că acest volum de povestiri a picat numai bine. Și e și o introducere potrivită în atmosfera romanelor. Violența, onoarea pătată, lupta pentru putere între prinți și duritatea vieții din Westeros – toate pot fi regăsite de-a lungul aventurilor lui Ser Duncan cel Înalt și al scutierului său – Egg.
Dunk, cavaler rătăcitor cu origini incerte, seamănă mult cu naivul și idealistul Don Quijote. Caută adevărul și onoarea tot timpul, se pune în slujba săracilor, a celor drepți și credincioși regelui. Însă naivitatea sa îi va aduce o mulțime de probleme: de la confruntări eșuate în turnir și lupte pentru salvarea onoarei unor trădători până la amestecul întâmplător într-o mare conspirație. Egg, scutier harnic, deștept și de origini nobile, își poartă tinerețea alături de Dunk, salvându-l de gafe și de unele pericole. Însă tinerețea lor cere aventură, cutezanță și acte eroice – ori toate acestea vin la pachet cu nopți petrecute la umbra copacilor, cu apă și carne uscată și îngrozitor de sărată. Însă în Westeros e o perioadă relativ calmă, în care lumea încă se luptă pentru câștigarea unui ou de dragon în dueluri onorabile și se ferește de ochii Mâinii regelui. Suntem cu o sută de ani înainte de Urzeala tronurilor și lumea încă nu s-a pus în mișcare.
Un volum bun, cu două personaje pe care nu ai cum să nu le îndrăgești. Un început perfect pentru o serie fantasy care bântuie mințile fanilor și cititorilor în ultimii ani. Așa că recomand cele trei povestiri: vă vor face poftă de a citi mai mult și mai mult înseamnă Cântec de gheață și foc.

 

Comentarii

comments powered by Disqus

ARTICOLE SIMILARE

Stalin Stalin Stalin Paul Johnson
Cum poate fi o biografie care conține pe prima pagină următoarea frază? „Stalin...
Casa veselă Casa veselă. O tragicomedie de familie Casa veselă. O tragicomedie de familie Alison Bechdel
Fără discuție, Casa veselă  e romanul grafic al anului 2016, și aici mă refer...
Fugarii. Evadări din închisori și lagăre în secolul XX Fugarii. Evadări din închisori și lagăre în secolul XX Fugarii. Evadări din închisori și lagăre în secolul XX Ruxandra Cesereanu
Ruxandra Cesereanu revine pe piața editorială cu un nou volum dedicat spațiului...
București, Bulevardul Dacia 77 Bucureşti, bulevardul Dacia 77 Bucureşti, bulevardul Dacia 77 Richard Edwards
Cu siguranță că o întrebare firească e de ce recomand o carte a cărei temă e...
Cazemata Cazemata Cazemata Tudor Ganea
O surpriză foarte plăcută debutul lui Tudor Ganea în proză. Cazemata, roman...