logo
TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Căsnicie

Romanul Căsnicie semnat de Dan Coman relatează povestea unui cuplu bizar. Se cunosc în autobuzul de navetiști, încep să se iubească fără a uza prea mult de cuvinte, își întemeiază o familie ce pare să funcționeze, fac doi copii și brusc totul intră în impas. El nu știe cum să îi intre în voi, ea are impresia că nu mai este destul de femeie pentru el. Un punct de cotitură în relația lor va fi Daria. Dar oare va reuși ea să salveze căsnicia lor?

Din punct de vedere literar, romanul punctează la nivelul construcției narative, descrisă printr-un zig-zag al vocilor celor doi parteneri de viață și luptă. Astfel, cititorul pătrunde în străfundurile sufletului și gândurilor fiecăruia dintre ei, astfel încât la finalul lecturii se lasă inevitabil robit de tendința de a analiza căsnicia celor doi cât mai obiectiv cu putință. Dar cine va putea să înțeleagă exact vreodată ceea ce se întâmplă între doi oameni?

Dincolo de literatură, acest roman poate fi considerat și un documentar neconvențional. Povestea celor doi, expusă ca un caz particular, devine o radiografie a familiei în societatea actuală, în care valorile de bază – iubirea, încrederea, comunicarea – sunt umbrite de oferta de import din vestul secularizat: rețele de socializare, obsesia carierei, narcisismul social și, nu în ultimul rând, dezvoltarea fără nicio limită a pornografiei care pătrunde în toate ungherele firii omenești, ca un val de nisip adus de furtună.

Comentarii

comments powered by Disqus

ARTICOLE SIMILARE

Mătase Mătase Mătase Alessandro Baricco
Mini-romanul Mătase este un roman despre cum poezia poate transforma o temă oarecum...
Sunt un curv Sunt un curv Sunt un curv Leonard Ancuța
Cum să nu te oprești în fața unei cărți cu un asemenea titlu?! Fie doar și...
69 de poeme de dragoste 69 de poeme de dragoste. Extrase din atlasul unei lumi dificile 69 de poeme de dragoste. Extrase din atlasul unei lumi dificile Leonard Ancuța
Titlul acestui volum de versuri este fără doar și poate derutant. La primul contact cu...
Iepurii nu mor Iepurii nu mor Iepurii nu mor Savatie Baștovoi
Iepurii nu mor, cu subtitlul Pentru copiii sovietici care au crescut mari, este romanul...
Fuga spre cîmpul cu ciori Fuga spre cîmpul cu ciori. Amintiri dintr-o copilărie ateistă Fuga spre cîmpul cu ciori. Amintiri dintr-o copilărie ateistă Savatie Baștovoi
Tema conflictului dintre generații manifestat la nivel de familie este atât de...