logo
TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Cartea săruturilor

Cunoscutul veșnic necunoscut (cu numele său real) revine și ne servește o nouă porție de naivitate. Dar nu din aceea dăunătoare minții și sufletului, ci un soi de naivitate ce se aseamănă foarte mult cu inocența. Deși nici despre inocență nu poate fi vorba în poeziile sale. Mai mult despre iubire. Iar aceasta nouă plachetă aduce în dezbatere (pentru că este o dezbatere serioasă, veți vedea) multiplele forme de existență și manifestare a celei mai simple modalități de exprimare a iubirii, și anume sărutul.

Ceea ce aduce cu adevărat nou această carte este modul în care ea a luat naștere. Năstrușnicul naiv cel iv (i-am inversat pseudonimul ca să îl determin să renunțe la el) a lansat cititorilor site-ului său invitația de a-i propune diverse tipuri de săruturi, spre versificare. Așa se face că din toată cartea, doar 14 poezii sunt creații 100% originale, restul fiind doar idei naivizate de el sub formă de poezie. Ceea ce, paradoxal, crește și mai mult valoarea creațiilor literare. Pentru că este știut lucrul că este cu mult mai greu să scrii la temă sau la normă decât să iți exprimi liber ideile și sentimentele tale născute liber în suflet sau gând. O lectură super-relaxantă, dulce și haioasă în același timp, o câștigare de timp în care să iubești din nou ca în copilărie, cu puritate și naivitate.

Comentarii

comments powered by Disqus

ARTICOLE SIMILARE

Blestemul tâlharului mustăcios Blestemul tâlharului mustăcios Blestemul tâlharului mustăcios Irina Teodorescu
Irina Teodorescu este româncă, dar s-a stabilit în Franța, la Paris, din...
Cea mai frumoasă carte din lume Cea mai frumoasă carte din lume şi alte povestiri Cea mai frumoasă carte din lume şi alte povestiri Eric-Emmanuel Schmitt
Despre femei se spune îndeobște că sunt imposibil de înțeles. O spun...
Amintiri şi poveşti mai deocheate Amintiri şi poveşti mai deocheate Amintiri şi poveşti mai deocheate Neagu Djuvara
Neagu Djuvara nu este doar un mare istoric, ci și un extraordinar povestitor. Iar acest...
Bucureștii de lângă București Bucureștii de lângă București Bucureștii de lângă București Marian Ştefan
Se spune îndeobște că Bucureștiul este un oraș de coșmar. Și pe bună...
Mătase Mătase Mătase Alessandro Baricco
Mini-romanul Mătase este un roman despre cum poezia poate transforma o temă oarecum...