logo
TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Cartea despre femei
Cartea despre femei Cartea despre femei
Savatie Baștovoi

O cărțulie de buzunar, cât o bijuterie! Și chiar ar putea înlocui o bijuterie dacă va fi dăruită acelei femei ce o va înțelege pe deplin. 

Cartea este structurată pe trei părți, fiecare dintre acestea propunând abordări diferite asupra temei dezbătute. Prima parte, intitulată „De ce femeile se mărită cu bărbați urâți”, conține scurte povestiri scrise din perspectiva unui copil ce se minunează pe zi ce trece de frumusețea și gingășia femeilor pe care le întâlnește. Miza acestui capitol este redeșteptarea în mintea și sufletul femeii a adevărului că ea este frumoasă atât prin natura ei, prin faptul că este creată după chipul lui Dumnezeu, dar și prin menirea sa, aceea de a împlini viața bărbatului și de a restabili armonia în jurul său. Cea de-a doua parte, numită „Viața e ceva mai mult”, cuprinde scurte eseuri în care sunt atinse punctele nevralgice din viața unei femei, puncte pe care ieromonahul Savatie Baștovoi le demontează, arătând că orice problemă de viață își trage seva din raportarea greșită a omului față de Dumnezeu, față de sine și față de semeni, oferind ca soluție întoarcerea pe cât posibil la o puritate sufletească. În fine, cea de-a treia parte, numită „Zece sfaturi despre cum să rămâi femeie între bărbați”, vine ca o întărire pentru cele spuse mai sus, ideile despre frumusețe și bunătate  fiind de data aceasta expuse sub formă de sentințe, cu scopul de a fixa în sufletul și mintea femeii adevărata stimă de sine, cea care vine din trăirea în lumina dumnezeiască.

Comentarii

comments powered by Disqus

ARTICOLE SIMILARE

Blestemul tâlharului mustăcios Blestemul tâlharului mustăcios Blestemul tâlharului mustăcios Irina Teodorescu
Irina Teodorescu este româncă, dar s-a stabilit în Franța, la Paris, din...
Cea mai frumoasă carte din lume Cea mai frumoasă carte din lume şi alte povestiri Cea mai frumoasă carte din lume şi alte povestiri Eric-Emmanuel Schmitt
Despre femei se spune îndeobște că sunt imposibil de înțeles. O spun...
Amintiri şi poveşti mai deocheate Amintiri şi poveşti mai deocheate Amintiri şi poveşti mai deocheate Neagu Djuvara
Neagu Djuvara nu este doar un mare istoric, ci și un extraordinar povestitor. Iar acest...
Bucureștii de lângă București Bucureștii de lângă București Bucureștii de lângă București Marian Ştefan
Se spune îndeobște că Bucureștiul este un oraș de coșmar. Și pe bună...
Mătase Mătase Mătase Alessandro Baricco
Mini-romanul Mătase este un roman despre cum poezia poate transforma o temă oarecum...