logo
TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Carte de muncă
Carte de muncă Carte de muncă
Costi Rogozanu

Poți să fii sau nu de acord cu Rogozanu. Poți sau nu să îi impărtășești convingerile politice sau economice. Eu unul, de pildă, o fac destul de rar. Sau mai precis, găsesc deseori ceva care nu îmi place sau cu care nu sunt de acord când îi citesc un articol. Însă asta e și reacția pe care o așteaptă Rogozanu de la mine.

Autor educat, bine documentat, cinic și încăpățânat, însă cu priză la imediatul politic. Iar antologia editată de Tact în 2013 – Carte de muncă (titlu foarte bun, copertă excelentă) – rezumă bine activitatea publicistică a omului de stânga C. Rogozanu. Subiecte diverse, de la pirateria on-line și James Bond, până la corporații și partide politice, de la Herta Muller sau google până la bacalaureat, Ceaușescu sau noul cinema. Ai spune că nimic nu îi scapă criticului de serviciu. Rogozanu scrie bine, cu nerv, observă cu lejeritate și punctează pertinent fracturile din politica și discursurile corporatiste și practica de toate zilele. Rezultatul? Una dintre cele mai incitante cărți românești de analiză a societății contemporane. De citit și de comentat. Fie că sunteți de acord cu Rogozanu, fie că nu.

Comentarii

comments powered by Disqus

ARTICOLE SIMILARE

Stalin Stalin Stalin Paul Johnson
Cum poate fi o biografie care conține pe prima pagină următoarea frază? „Stalin...
Casa veselă Casa veselă. O tragicomedie de familie Casa veselă. O tragicomedie de familie Alison Bechdel
Fără discuție, Casa veselă  e romanul grafic al anului 2016, și aici mă refer...
Fugarii. Evadări din închisori și lagăre în secolul XX Fugarii. Evadări din închisori și lagăre în secolul XX Fugarii. Evadări din închisori și lagăre în secolul XX Ruxandra Cesereanu
Ruxandra Cesereanu revine pe piața editorială cu un nou volum dedicat spațiului...
București, Bulevardul Dacia 77 Bucureşti, bulevardul Dacia 77 Bucureşti, bulevardul Dacia 77 Richard Edwards
Cu siguranță că o întrebare firească e de ce recomand o carte a cărei temă e...
Cazemata Cazemata Cazemata Tudor Ganea
O surpriză foarte plăcută debutul lui Tudor Ganea în proză. Cazemata, roman...