logo
TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Când carnea întâlnește condeiul…

Când am citit prima dată Henry și June, undeva prin liceu, nu știam dacă să fiu oripilat, fascinat sau dacă nu cumva am dat peste un manual despre un stil de viață pe care să-l urmez.

După câțiva ani și pe când eram prins în vâltoarea anilor de facultate, am recitit Henry și June și mi-am dat seama că, dincolo de nebunia cărnii, sufletul este cel care cerșește atingeri aprinse pentru a-și găsi pacea…

Anais Nin nu este ușor de digerat, cel puțin nu de către mine, pentru că scrie cu și din toți porii. Mai, mai că o simți cum se materializează lângă tine, aproape că-i simți trupul lipit de tine, îi simți mirosul, tremurul, vibrato-ul coastelor și coapselor care se trag, retrag într-un dans nebunesc și hipnotic ce te face să uiți de realitatea imediată.

Nin are o forță magică în scriitură care transformă sexualitatea și felul în care te raportezi la ea când o citești  într-un act divin. Scriitura nu are, însă, nimic de-a face cu literatura pentru că verbele, propozițiile ei transpiră viață pură. Nu e tur de forță, e tăvălugul senzațiilor care ne năpădesc zi de zi și pe care, uneori, uităm cum ar trebui să le trăim.

Comentarii

comments powered by Disqus

ARTICOLE SIMILARE

Nu veți avea ura mea Nu veți avea ura mea Nu veți avea ura mea Antoine Leiris
La Bataclan, Paris, a avut loc un atentat terorist în urma căruia soția lui...
Lumea lui Stanley Lumea lui Stanley: Prima aventură, lampa fermecată Lumea lui Stanley: Prima aventură, lampa fermecată Jeff Brown
Primele două aventuri din seria Flat Stanley au fost o surpriză cu adevărat plăcută....
Crenshaw Crenshaw Crenshaw Katherine Applegate
Crenshaw este un amestec mai rar întâlnit în cărțile pentru copii...
Cartea cu Apolodor Cartea cu Apolodor Cartea cu Apolodor Gellu Naum
Trei personaje favorite aveam în copilărie: Iepurilă Varză Dulce, Cipi, piticul...
Doctorul de Soto Doctorul De Soto Doctorul De Soto William Steig
Doctorul de Soto este un șoricel dentist. El are grijă de dantura tuturor animalelor....