Blaze

Vlad Zver
Vlad Zver 16 Septembrie, 2014
813

Blaze e un individ mai prostuţ, nu chiar retardat, chiar dacă îi merge mintea mai încetuţ aşa, care are, însă, inima mare, cam cât cei doi metri şi zece pe care îi măsoară din cap până-n picioare. Blaze nu are deloc înfăţişarea unui tip de care să vrei să te ataşezi: ditamai malacul, cu pumnii cât capul tău, dacă eşti mai pişpirel şi cu o gaură în frunte în care ţi-ai putea ţine liniştit cana de cafea în cazul în care ai avea curajul să-l inviţi în casă şi să-i propui să ţină loc de măsuţă.

Blaze nu a avut noroc în viaţă. Minte puţină, carne multă, tată beţiv care i-a lăsat drept amintire gaura din frunte când la împins pe scări de mai multe ori, crescut la casa de copii şi bătut pentru că nu se descurca la matematică etc. Din fericire, Blaze a avut prieteni. La leagănul de copii Hetton se împrieteneşte cu John, iar mai târziu cu George. Dar John moare. Din cauza lui Coslaw sau Legea, după cum îi era porecla prin rândurile copiilor. John moare după ce fug împreună la Boston şi petrec timpul vieţii mergând cu autobuzul până la destinaţie, apoi la meciuri de baseball, mâncând friptură şi dormind la hotel. Însă John moare. Cum o să facă şi George.

Cine este Blaze fără George?

Ce mai ştie să facă Blaze fără George?

Cine este George?

George a fost cel care i-a descoperit lui Blaze singurătatea când i-a spus: aşa procedăm noi. George a fost cel care i-a spus Blazeişor.

 

Însă George e mort. Ce rămâne de făcut? Trebuie dată lovitura cea mare, lovitura pe care George şi-o dorea atât de mult şi pe care o plănuiau de mult să o dea. Şi Blaze o să o facă şi o să-l răpească pe micuţul Joe.

 

Ce va urma? Emoții în cel mai pur stil Stephen King, pardon, Richard Bachman!

Descoperă plăcerea de a găti fără zahăr
Cartepedia 10 Aprilie, 2024
"Ce să mai gătim?" nu este doar o întrebare retorică în lumea culinară modernă, ci și titlul unei că...
Cum să citești calitativ, în loc de cantitativ
Cartepedia 07 Aprilie, 2024
Într-o lume în care viteza și cantitatea sunt adesea privite ca măsuri ale succesului, lectura calit...
Decodificarea psihopaților din lumea corporativă
Cartepedia 05 Aprilie, 2024
În lumea afacerilor, unde încrederea și carisma pot deschide multe uși, "Vipere la patru ace" de Pau...
Elena Farago - Poeta inimilor pure
Cartepedia 03 Aprilie, 2024
Pe 29 martie, celebrăm moștenirea culturală și literară a Elenei Farago, una dintre cele mai iubite...

Urmărește-ne pe Instagram