logo
TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Bestiar
Bestiar Bestiar
Julio Cortázar

Nu-i așa că oricât de mult ne-ar plăcea magia și iluzionismul, totuși trucul acela cu iepurele scos din joben este puțin cam prăfuit? Julio Cortázar are pentru voi surogatul perfect. Nefiind magician, decât al cuvântului, el a dat viață unui personaj ce scoate iepurii din sine, pe gură. Și nu, nu îi vomită, nu vă gândiți la nimic urât. Mai degrabă îi naște, dacă vreți. Oricum, maniera tandră în care descrie actul acesta merge înspre această variantă.
Despre una ca aceasta și altele asemenea este vorba în volumul Bestiar, primul volum de proză scurtă a lui Cortazar, publicat inițial în 1951. Sunt o serie de povestioare în care personajele principale sunt diverse animale, sau doar prezențe imaginare de animale, puse în situații care mai de care mai stranii. Ele apar efectiv sau doar se insinuează de undeva din umbră, dar oricum ar acționa, au un efect cel puțin ciudat asupra personajelor umane.
Nu vă impacientați, nu sunt scenarii pentru filme horror cu animale, ci mai degrabă o serie de comedii spumoase. Așa că, spor la lectură și la vânat bestii!!!

Comentarii

comments powered by Disqus

ARTICOLE SIMILARE

Mătase Mătase Mătase Alessandro Baricco
Mini-romanul Mătase este un roman despre cum poezia poate transforma o temă oarecum...
Sunt un curv Sunt un curv Sunt un curv Leonard Ancuța
Cum să nu te oprești în fața unei cărți cu un asemenea titlu?! Fie doar și...
69 de poeme de dragoste 69 de poeme de dragoste. Extrase din atlasul unei lumi dificile 69 de poeme de dragoste. Extrase din atlasul unei lumi dificile Leonard Ancuța
Titlul acestui volum de versuri este fără doar și poate derutant. La primul contact cu...
Iepurii nu mor Iepurii nu mor Iepurii nu mor Savatie Baștovoi
Iepurii nu mor, cu subtitlul Pentru copiii sovietici care au crescut mari, este romanul...
Fuga spre cîmpul cu ciori Fuga spre cîmpul cu ciori. Amintiri dintr-o copilărie ateistă Fuga spre cîmpul cu ciori. Amintiri dintr-o copilărie ateistă Savatie Baștovoi
Tema conflictului dintre generații manifestat la nivel de familie este atât de...