logo
TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Babbitt
Babbitt Babbitt
Sinclair Lewis

Babbit are de toate: o firmă care-i aduce mulți bani, o afacere care-i place și care este în continuă dezvoltare, o familie de care este mândru deși o recunoaște cu greu, influență și putere care-i aduc din ce în ce mai multă satisfacție. Însă lumea lui Babbit se prăbușește când îl prinde pe prietenul său bun Paul înșelându-și nevasta și când acesta o împușcă într-un acces de furie. Babbit se trezește părăsit de tot ceea ce credea că este siguranța universului său și încearcă să găsească un nou sens al vieții în preajma celor patruzeci de ani ai săi.

Lewis, câștigător al Premiului Nobel pentru Literatură, construiește un personaj reprezentativ pentru America anilor 30. Prăbușirea credinței lui Babbit în lume este similară cu prăbușirea credinței a unei părți din societatea americană în tot ceea ce credea sfânt la momentul respectiv: conformismul, consumerismul, lipsa de cultură a clasei mijlocii.

Inteligent, sarcastic, caustic și delirant pe alocuri, Lewis construiește o bijuterie care oglindește cu lumini spectaculoase una dintre cele mai interesante și decadente perioade ale Americii, aşezându-l pe Babbit drept reprezentant al unei clase sociale care credea că este suficient doar să existe pentru ca lumea să se învârtă după cum își dorește.

Comentarii

comments powered by Disqus

ARTICOLE SIMILARE

Umilirea publică în epoca internetului Umilirea publică în epoca internetului Umilirea publică în epoca internetului Jon Ronson
Jon Ronson m-a distrat și fascinat cu volumul său Testul psihopatului. Amuzant,...
Ochi de câine albastru Ochi de câine albastru Ochi de câine albastru Gabriel García Márquez
Volumul conține primele încercări literare ale lui Gabriel Garcia Marquez,...
Flamurile negre Flamurile negre: ascensiunea ISIS Flamurile negre: ascensiunea ISIS Joby Warrick
O incursiune în secretele formațiunii teroriste care a sădit groază în...
Costumul nici-nu-contează Costumul nici-nu-contează și alte povestiri Costumul nici-nu-contează și alte povestiri Sylvia Plath
Când ai copii pe care vrei să-i adormi, dar alături de care nu vrei să adormi...
Vijelia Vijelia Vijelia Gabriel García Márquez
Înainte, cu mult înainte, de acel Macondo pe care-l vom găsi în cartea...