Animalium

Romeo Aurelian Ilie
Romeo Aurelian Ilie 26 Octombrie, 2016
1982

Editura Humanitas a lansat o noua colecție impresionantă, intitulată: „Bun venit la muzeu!”. Ea este destinată în primul rând elevilor, propunând veritabile auxiliare școlare, dar și celor ce pur si simplu își doresc să cunoască lucruri inedite despre lumea ce ne înconjoară. Primele lucrări din serie sunt: „Animalium”, „Historium” și „Hărți”.

Animalium este în egală măsură un muzeu cuprins între coperți, așa cum îl prezintă editura, dar și un atlas zoologic gigantic, atât la propriu cât și la figurat. Și aceasta deoarece, pe lângă planșele ce prezintă diversele specii de animale, într-o reprezentare grafică de excepție, sunt oferite și foarte multe informații inedite despre fiecare specie. Ba mai mult, la răstimpuri, vizitatorul muzeului va afla și cum a decurs evoluția speciilor animale și chiar ce legături există între diverse specii. Exponatele sunt ordonate în funcție de complexitatea lor anatomică, începând cu nevertebratele, continuând cu peștii, amfibienii, reptilele, păsările și încheind cu mamiferele, grupă din care face parte și omul.
Ineditul acestui atlas-muzeu vine din faptul că pe lângă speciile cunoscute de marea majoritate a oamenilor, sunt expuse și unele mai puțin cunoscute, ce vă vor fascina cu siguranță prin aura de mister ce le înconjoară.

Editura Humanitas a lansat o noua colecție impresionantă, intitulată: „Bun venit la muzeu!”. Ea este destinată în primul rând elevilor, propunând veritabile auxiliare școlare, dar și celor ce pur si simplu își doresc să cunoască lucruri inedite despre lumea ce ne înconjoară. Primele lucrări din serie sunt: „Animalium”, „Historium” și „Hărți”. 

 

Animalium este în egală măsură un muzeu cuprins între coperți, așa cum îl prezintă editura, dar și un atlas zoologic gigantic, atât la propriu cât și la figurat. Și aceasta deoarece, pe lângă planșele ce prezintă diversele specii de animale, într-o reprezentare grafică de excepție, sunt oferite și foarte multe informații inedite despre fiecare specie. Ba mai mult, la răstimpuri, vizitatorul muzeului va afla și cum a decurs evoluția speciilor animale și chiar ce legături există între diverse specii. Exponatele sunt ordonate în funcție de complexitatea lor anatomică, începând cu nevertebratele, continuând cu peștii, amfibienii, reptilele, păsările și încheind cu mamiferele, grupă din care face parte și omul.

Ineditul acestui atlas-muzeu vine din faptul că pe lângă speciile cunoscute de marea majoritate a oamenilor, sunt expuse și unele mai puțin cunoscute, ce vă vor fascina cu siguranță prin aura de mister ce le înconjoară.

Animalium
Animalium
Jenny Broom
Vezi cartea
Descoperă plăcerea de a găti fără zahăr
Cartepedia 10 Aprilie, 2024
"Ce să mai gătim?" nu este doar o întrebare retorică în lumea culinară modernă, ci și titlul unei că...
Cum să citești calitativ, în loc de cantitativ
Cartepedia 07 Aprilie, 2024
Într-o lume în care viteza și cantitatea sunt adesea privite ca măsuri ale succesului, lectura calit...
Decodificarea psihopaților din lumea corporativă
Cartepedia 05 Aprilie, 2024
În lumea afacerilor, unde încrederea și carisma pot deschide multe uși, "Vipere la patru ace" de Pau...
Elena Farago - Poeta inimilor pure
Cartepedia 03 Aprilie, 2024
Pe 29 martie, celebrăm moștenirea culturală și literară a Elenei Farago, una dintre cele mai iubite...

Urmărește-ne pe Instagram